2012-05-14 10:14:35
Φωτογραφία για Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...
Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον της σημερινής συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2013, η εξουδετέρωση της βόμβας που βρίσκεται από το 1974 θαμμένη σε πηγάδι στη Δένεια, η κατάσταση της οικονομίας και η πιθανότητα στήριξης των κυπριακών τραπεζών από το κράτος καθώς επίσης οι εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Αναζητεί υποψήφιο το ΑΚΕΛ», αναφέρει ότι τέλος στα σενάρια για τη δική του εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές θέτει σήμερα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος Χριστόφιας. Θα ανακοινώσει τη μη κάθοδό του και σε μακροσκελή ομιλία του θα τεκμηριώσει πολιτικά την απόφασή του. Θα επικαλεσθεί τις μη εξελίξεις στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως διαφορετική θα ήταν η στάση του εάν βρισκόμαστε κοντά σε λύση.


Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πώς θα σωθεί η Λαϊκή Τράπεζα», γράφει ότι αγώνας δρόμου για την αναζήτηση λύσεων κάλυψης του κεφαλαιακού κενού της Λαϊκής Τράπεζας, το οποίο κυμαίνεται γύρω στα 2 δις ευρώ, είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Υπουργείο Οικονομικών, η Κεντρική Τράπεζα και η Λαϊκή Τράπεζα. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου με επιστολή του διαμαρτύρεται για απόφαση εφέτη δικαστή που ανέστειλε τη διαθεσιμότητα αστυνομικού. Γράφει, επίσης, ότι δύο περίπου χιλιάδες αδειούχοι οδηγοί ταξί, κατέρχονται σήμερα σε παγκύπρια τετράωρη απεργία από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 2:00 μ.μ.

«Η Σημερινή», υπό τον τίτλο «ΑΚΕΛΙΚΟ υποψήφιο ζητά η βάση του κόμματος», γράφει ότι η βάση του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με ευρήματα δημοσκόπησης που παρουσιάζει η εφημερίδα, θεωρεί πως το ΑΚΕΛ θα πρέπει να στηρίξει άλλον υποψήφιο από τον κομματικό του χώρο, ενώ μόλις ένα 10% του εκλογικού σώματος θεωρεί ότι το ΑΚΕΛ θα πρέπει να στηρίξει τον Δημήτρη Χριστόφια. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι η τρομοκρατία θεριεύει στη Λεμεσό, με αφορμή την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από την ομάδα της ΑΕΛ. Γράφει, επίσης, ότι πραγματικός εφιάλτης είναι για τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή το ενδεχόμενο πολύ σύντομα το κράτος να υποχρεωθεί να στηρίξει το χρηματοοικονομικό τομέα της Κύπρου.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «Ύστατη προσπάθεια», γράφει ότι νέο κύκλο επαφών θα έχει σήμερα ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά και το χθεσινό αδιέξοδο μαραθώνιο διαβουλεύσεων. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα της, η εφημερίδα γράφει ότι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα του ΓΕΕΦ σε σχέση με τη σύλληψη αξιωματικού της ΕΦ που εκπαίδευε παράνομα ΕΛΑΜίτες στη χρήση όπλων. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε χθες την αισιοδοξία ότι η Κύπρος θα αποφύγει την ένταξη της στο Μηχανισμό Στήριξης λόγω της σκληρής δουλειάς της Κυβέρνησης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ