2016-04-27 19:21:07
Φωτογραφία για Τα περισσότερα παιδιά μαζεύουν λεφτά για παιχνίδια και γλυκά. Αυτός ο μικρός όμως κρύβει μια συγκλονιστική ιστορία...
Τα περισσότερα παιδιά που στήνουν τον πάγκο τους και πουλούν λεμονάδες- κάτι όχι ασυνήθιστο στο εξωτερικό- έχουν στόχο να μαζέψουν λεφτά για να πάρουν παγωτά ή καινούριο ποδήλατο. Αλλά ο εικονιζόμενος Tristan θέλει κάτι άλλο: θέλει να υιοθετηθεί.

Από την αυλή του σπιτιού του στο Μιζούρι, το 9χρονο αγόρι πουλούσε το Σαββατοκύριακο λεμονάδες και μπισκότα αλλά και διάφορα αντικείμενα. Κάθε σεντ που μάζεψε θα διατεθεί στα παράβολα που χρειάζονται ώστε η κηδεμόνας του, Donnie Davis, να μπορέσει να τον υιοθετήσει.

Η Davis και ο σύζυγός της Jimmy Davis πίστευαν πως το αγόρι θα συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες δολάρια με τις λεμονάδες και τα μπισκότα και τον άφησαν να έχει τη δική του συμβολή στα κόστη από 5.000 έως 10.000 δολάρια της υιοθεσίας. Αλλά όταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν την ιστορία, η υπόθεση του Tristan μαθεύτηκε και ο κόσμος συνωστιζόταν για να στηρίξει την προσπάθειά του.


«Υπήρξαν άνθρωποι που περίμεναν 2,5 ώρες για να δουν τον Τristan», είπε η γυναίκα στο CNN. Μόνο το Σάββατο, περισσότεροι από 600 άνθρωποι πρόσφεραν χρήματα και μοιράστηκαν και τις δικές τους ιστορίες υιοθεσίας. «Τρέχαμε για περισσότερα παγάκια, περισσότερο νερό, περισσότερα μπισκότα», περιέγραψε η Donnie.

Η προσπάθεια του Tristan στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού από τις πωλήσεις του και τις δωρεές μέσω online crowdfunding συγκέντρωσε… 18.000 δολάρια!

Σύμφωνα με την Davis, τα χρήματα θα μπουν σε λογαριασμό για τις σπουδές του.

Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον μικρό Tristan, που είχε δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή: πριν από σχεδόν δέκα χρόνια ο πρώην σύζυγος της Donnie άφησε έγκυο μια 15χρονη, η οποία είναι η βιολογική μητέρα του Tristan.

Όταν το αγόρι ήταν τριών μηνών, ο βιολογικός του πατέρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών για υπόθεση οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Η Davis πήρε διαζύγιο και συμφώνησε να βοηθήσει την 15χρονη αναλαμβάνοντας προσωρινά την επιμέλεια του Tristan.

Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Jimmy Davis και οι δύο τους μεγάλωσαν το αγόρι σαν δικό τους παιδί. Όταν ο μικρός έγινε 2,5 η βιολογική του μητέρα είχε στρώσει τη ζωή της και τον πήρε πίσω. Η Davis κράτησε όμως επαφή μαζί του και τον έπαιρνε τα Σαββατοκύριακα ενώ μιλούσαν και στο τηλέφωνο πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα.

Όταν ο Tristan έγινε 4 η Davis άρχισε να παρατηρεί αλλαγές στην εμφάνισή του: τα ρούχα του ήταν βρώμικα και του έπεφταν μικρά. Η μητέρα του έπαιρνε ναρκωτικά, σύμφωνα με τη Davis, υποστηρίζοντας πως το μικρό αγόρι αφηνόταν συχνά εντελώς μόνο του.

Η γυναίκα επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά δεν έγινε τίποτα. Ζήτησε από το σχολείο να καταγγείλει την κακοποίηση του Tristan και παρακάλεσε τους γείτονές του να τον έχουν το νου τους.

Μήνες αργότερα και μετά από πολλά απελπισμένα τηλεφωνήματα, ένα βράδυ χτύπησε η πόρτα της Davis και δύο υπάλληλοι τη ρώτησαν αν θα μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα του Tristan: είχε καταλήξει σε καταφύγιο αστέγων αφότου η μητέρα του τον είχε αφήσει με φίλους για μέρες.

Για χρόνια οι Davis πάλευαν να βοηθήσουν τον Tristan να ξεπεράσει τα χρόνια κακοποίησης και παραμέλησης. Δεν ήταν εύκολο, η Davis πήρε άδεια από τη δουλειά της για να μην απολυθεί. Ο Tristan υπέφερε από Μετατραυματικό Στρες και είχε συναισθηματικά ξεσπάσματα. Μια φορά απείλησε στο σχολείο να τερματίσει τη ζωή του ενώ παλεύει και με μια διαταραχή που οι γιατροί απέδωσαν στο παθητικό κάπνισμα μεθαδόνης...

Σήμερα ο Tristan κάνει φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται από ιατρική ομάδα που τον βοηθά να αφήσει πίσω τους τις δυσκολίες της ζωής του. Είναι πολύ καλός μαθητής και σιγά σιγά μαθαίνει να κάνει φίλους και να αναπτύσσει υγιείς σχέσεις.

Όταν η υιοθεσία ολοκληρωθεί, η οικογένεια φιλοδοξεί να πάει διακοπές στην Οκλαχόμα για να δει τον αστέρα του ΝΒΑ Kevin Durant, τον αγαπημένο παίκτη του Tristan.

Στο ξεκίνημα της νέας του ζωής ο 9χρονος θέλει να αλλάξει το όνομά του και να γίνει «καθαρός» μέλος της νέας του οικογένειας. Η πρώτη του επιλογή είναι… Star-Lord από τον ήρωα της αγαπημένης του ταινίας «Guardians of the Galaxy»…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ