2016-04-28 22:55:32
Φωτογραφία για Σύρος: Έχετε αναρωτηθεί πως μεγαλώνει ένα μαρούλι σε 1 λεπτό, που κανονικά χρειάζεται 30 ημέρες;
Με βάση την τεχνική του time lapse βλέπουμε πόσο υπέροχα μεγαλώνουν τα λαχανικά μας κάθε στιγμή της ημέρας. Απολαύστε ένα μαγευτικό »plant timelapse» συνοδεία του μοναδικού Roger Subirana – Point of No Return με την μέθοδο της υδροπονίας.

Τι είναι όμως η υδροπονία; Πρόκειται για την παραγωγή κατά την οποία τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό αντί για το χώμα. Με αυτό τον τρόπο η ρίζα του φυτού απορροφά όσο νερό θέλει, ενώ το υπόλοιπο ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται ξανά, με αποτέλεσμα στην υδροπονία να ξοδεύεται 40-60% λιγότερο νερό από ό,τι στις συμβατικές καλλιέργειες.

Να σημειώσουμε πως για την καταγραφή χρειάστηκαν 2 φωτογραφικές μηχανές σε σταθερά σημεία για διάρκεια 65 ημερών, περισσότερες από 7000 φωτογραφίες και 1 εβδομάδα ξεκαθάρισμα και μοντάζ.

Να ευχαριστήσουμε την εταιρία saladino στην οδό Χίου στην Ερμούπολη, για την βοήθειά της σε αυτή μας την προσπάθεια. Οι σκηνές πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και Περιλαμβάνουν όλα τα στάδια, από το »Φύτεμα» μέχρι και τον τρύγο.


Απολαύστε το εντυπωσιακό βίντεο:

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα. Μόνος περιορισμός: η υψηλού επιπέδου επιστημονική παρακολούθηση, ώστε τα καλλιεργούμενα είδη να λαμβάνουν τα αναγκαία για την ανάπτυξή τους θρεπτικά συστατικά μέσα στη δεξαμενή στην οποία «κολυμπούν».

Αποτελεί ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα υδατοκαλλιεργειών χαμηλού κόστους και είναι κατάλληλο κυρίως για την καλλιέργεια φυλλωδών λαχανικών υπό κάλυψη.

Η πλέον ευδιάκριτη διαφορά του συστήματος αυτού είναι ότι ο ακριβής έλεγχος του κλίματος και η ενσωμάτωση του συμπληρωματικού φωτισμού (όπου χρειάζεται), εξασφαλίζουν την ταχεία ανάπτυξη των φυτών καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη παραγωγή του συστήματος επιπλεύσεως σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο από τα υπάρχοντα υδροπονικά συστήματα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ