2012-05-14 10:48:44
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ EUROGROUP ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Φίλιππος Σαχινίδης σαν υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών.

Η πιέσεις προς την Ελλάδα πρόκειται να είναι ισχυρές λόγω του ρευστού πολιτικού τοπίου και της αστάθειας που κυριαρχούν στη χώρα.

Ένα δείγμα του τι θα αντιμετωπίσει ο Φίλιππος Σαχινίδης είναι οι δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες.

Ο διεθνής τραπεζικός παράγων ζητά "κούρεμα" στην πολιτική ρευστότητα της χώρας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί μόνο την πιστή εφαρμογή του μνημονίου εδώ και τώρα, ενώ οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν μασούν τα λόγια τους, εκτοξεύοντας απειλές ότι η θέση της Ελλάδας στης ζώνη του ευρώ τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο Λικ Κουν, μέλος του διοικητικού της συμβουλίου ερωτηθείς σχετικά με το σενάριο η πολιτική κρίση στην Ελλάδα να οδηγήσει σε μη-συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας, εκτίμησε ότι η ΕΚΤ δεν θα παρείχε έκτακτη ρευστότητα σε ελληνικές τράπεζες που θα αντιμετώπιζαν πτώχευση. "Δεν προσφέρουμε [έκτακτη ρευστότητα] σε χρεοκοπημένες τράπεζες. . . Αυτή είναι μια από τις αρχές της πολιτικής μας", είπε.

Πρόσθεσε ότι οι περαιτέρω αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ "δεν πρόκειται να βοηθήσουν" και ότι επαφίεται στις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξύπνημα με τα κοκόρια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξύπνημα με τα κοκόρια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ