2016-05-01 16:54:09
Φωτογραφία για Cañete: Το δημόσιο χρήμα δεν αρκεί για την ενέργεια
Στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επενδύσεων για ενέργεια και περιβάλλον αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ενέργειας και κλιματικής δράσης, Miguel Canete, μιλώντας σε φόρουμ που διοργανώθηκε από την EFE, που συνεργάζεται με την EurActiv. Όπως επεσήμανε, υπήρξε μια μείωση κατά 15% των επενδύσεων σε σχέση με το 2007, με το 75% της πτώσης να συμβαίνει στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Επίτροπος σημείωσε ότι το δημόσιο χρήμα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις επενδυτικές ανάγκες και υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας χρειάζεται περίπου 200 δισ. ευρώ πρόσθετες επενδύσεις που δεν έχουν ακόμη εξασφαλιστεί με την «κατακερματισμένη» αγορά της ΕΕ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση των ΑΠΕ.

Παράλληλα, είπε ότι 165 συμβάσεις έχουν ήδη διευθετηθεί με τις τράπεζες σε ολόκληρη την ΕΕ και θα στηρίξουν 135.000 εταιρείες, δημιουργώντας ένα «επενδυτικό παράθυρο για έργα σε 25 κράτη-μέλη».

Τέλος, αναφερόμενος στο σχέδιο Juncker  εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετριάζει την ύφεση στη χρηματοδότηση της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Ο Cañete τόνισε ότι υπάρχουν «πάρα πολλές αγορές ενέργειας» και ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός «μηχανισμού για τα επόμενα χρόνια».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ