2016-05-01 19:01:10
Φωτογραφία για Το Πάσχα της...ζωής τους!
Ο πανέμορφος Κουρεμένος, στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης και δίπλα στο μοναδικό φοινικόδασος του Βάι είναι μια από τις διασημότερες παραλίες της Κρήτης, καθώς την προτιμούν οι σέρφερς από όλο τον κόσμο!

Κι όμως εκείνο που αγνοούν οι περισσότεροι είναι η προνομιακή θέση με την οποία την προίκισε η φύση : ενώ έχει πάντα ανέμους…είναι και ιδανική για τους λουόμενους αφού τα μποφώρ την…παραλία σχεδόν ποτέ δεν την επηρεάζουν!

Ωστόσο, ο Κουρεμένος είναι γνωστός τα τελευταία…40 χρόνια και για μια…παρέα! Η οποία κάνει για 4 δεκαετίες το Πάσχα της ζωής της στην περιοχή!

Πιο συγκεκριμένα για…39 έτη μια συντροφιά που κυμαίνεται γύρω στα 50 άτομα (αυξάνεται και πληθύνεται κατά καιρούς, αλλά με σταθερό κορμό πάντα) έχει επιλέξει και κάνει Πάσχα στον Κουρεμένο και την ευρύτερη περιοχή! Μια παρέα  νέων, από την κεντρική Κρήτη, βασικά, τότε το…1977, που βρέθηκε να κάνει Πάσχα στον πρωτόγονο τουριστικά Κουρεμένο σήμερα το έχει μετατρέψει σε θεσμό και συνεχίζει…με τα παιδιά και τα εγγόνια της!


Από το τέλος της δεκαετίας του ΄70 που βρέθηκαν στην περιοχή…σχεδόν δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε δωμάτια, ούτε ταβέρνες, παρά μόνο τα δυο κοντικά χωριά, το Παλαίκαστρο και ο Αγκαθιάς. Κι από τότε το Πάσχα εκείνο…έγινε το δικό τους Πάσχα Οργανώνονται όλο τον χρόνο, ποιος θα κάνει τι, ποιος θα φέρει τι, πως θα περάσουν τις μέρες  τους. Σταθερή αναφορά και η κατανυκτική Ανάσταση στο μοναστήρι του Τοπλού…

Συνεχίζουν ακόμη και σήμερα με μοναδικές δραστηριότητες, από πεζοπορία μέχρι…αγώνα ποδοσφαίρου οργανώνουν με…αντιπαλότητα, αντικρυστό το Πάσχα και πολύ χιούμορ σε όλα!

Το πιο ωραίο δε: Την παράδοση συνεχίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους τα περισσότερα εκ των οποίων μπορεί να έχουν…“συλληφθεί” και στη γόνιμη αυτή, τη θεϊκή περιοχή της Κρήτης.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ