2016-05-02 09:47:11
Φωτογραφία για Ξύλο και τραυματισμοί στο Σιάτλ για την Πρωτομαγιά
Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τουλάχιστον εννέα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) στο Σιάτλ, όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και έσπασαν τζάμια, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Διαδηλωτές πραγματοποιούν κάθε χρόνο διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά για να επιστήσουν την προσοχή σε εργασιακά και μεταναστευτικά θέματα, όμως διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας.

Ο δήμαρχος Εντ Μάρεϊ κατήγγειλε την «παράλογη βία» στο Σιάτλ από ένα «διαφορετικό πλήθος» από εκείνο που είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε μια ειρηνική πορεία για τη μετανάστευση με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς.

Είναι «πολύ λυπηρό που σε μια πόλη η οποία σέβεται βαθιά τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης υπάρχουν κάποιοι που περιφρονούν τις αξίες μας και εμπλέκονται σε παράλογες πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας», δήλωσε αργότερα, αναφερόμενος στην ελευθερία του λόγου που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.


Σε αναρτήσεις της στο Twitter, η Αστυνομία του Σιάτλ ανέφερε πως ένας αστυνομικός φέρει αμυχή στο κεφάλι καθώς οι διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες Μολότοφ, ένας άλλος χτυπήθηκε από πέτρα και ένας τρίτος ξυλοκοπήθηκε, προφανώς από διαδηλωτή.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τους τραυματισμούς άλλων δύο αστυνομικών.

«Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας Κάθλιν Ο΄Τουλ όταν κόπασαν οι ταραχές, προσθέτοντας: «Από τη στιγμή που άρχισαν οι επιθέσεις και οι καταστροφές περιουσίας αναλάβαμε δράση. Είναι τόσο απλό».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε συλλήψεις σε πολλές πλατείες και ανέκοψε μια ομάδα σε χώρο στάθμευσης, προτού επιτρέψει σε κάποιες ομάδες να διαλυθούν, αλλά ότι θα διατηρήσει παρουσία στην περιοχή.

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε τρία άτομα για επίθεση, σε ένα για καταστροφή περιουσίας και σε πέντε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Καταγγελίες απαγγέλθηκαν σε βάρος οκτώ ανδρών ηλικίας από 20 έως 32 ετών, καθώς και σε μία έφηβη.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε «εμπρηστικές σφαίρες» για να διαλύσει ένα πλήθος που εκσφενδόνιζε πέτρες και μπουκάλια και έσπαζε τζάμια σε μια γειτονία στο κέντρο της πόλης, ανέφερε η εφημερίδα Seattle Times, αφού χρησιμοποίησε πολλές φορές σπρέι πιπεριού για να διασπάσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Οι ταραχές θυμίζουν τη βία που σημειώθηκε κατά την πορεία της Πρωτομαγιάς πέρυσι, όταν το πλήθος πέταξε μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε εκτοξεύοντας σπρέι πιπεριού και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Δεκαέξι άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε εκείνα τα επεισόδια, που, όπως και φέτος, ξέσπασαν έπειτα από το τέλος ειρηνικών διαδηλώσεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ