2016-05-03 08:34:14
Φωτογραφία για Ενίσχυση ανοσοποιητικού στα παιδιά
Το ανοσοποιητικό των παιδιών ακόμα είναι ''άπειρο'', γι' αυτό το λόγο είναι πιο εύκολο να αρρωστήσουν, σε σχέση με έναν ενήλικα Πριν καταφύγετε στο να απομονώσετε το παιδί σας στο σπίτι για να το προφυλάξτε, δοκιμάστε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του.

Αξίζει να αναφερθεί η αξία του θηλασμού στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει, έχουν καλύτερη πνευματική ανάπτυξη και λιγότερες πιθανότητες λοιμώξεων, με τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος να αποτελούν «ασπίδα» σε ιώσεις, αλλεργίες και αναιμία.

Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή, ο καλός ύπνος και η άσκηση είναι η βάση για την καλή υγεία του παιδιού σας. Υπάρχουν όμως κάποια θρεπτικά συστατικά και κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Εμπλουτίστε τα γεύματα των παιδιών σας με βιταμίνες C, Α, Ε, D. Χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους ενισχύουν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.


Βιταμίνη C: Εσπεριδοειδή, πράσινα λαχανικά, μπρόκολο, κουνουπίδι, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, ακτινίδια, μήλα, πατάτες, φράουλες κ.α.

Βιταμίνη Α: Μοσχαρίσιο συκώτι, αυγά, σπανάκι, παντζάρια, πράσα, κολοκυθάκια, ντομάτα, πεπόνι, πορτοκαλί, κίτρινες και κόκκινες πιπεριές, δαμάσκηνο, ροδάκινο, βερίκοκο, αγγούρι, καρπούζι.

Βιταμίνη Ε: Ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, σπόρους, ξηρούς καρπούς, αυγά, γάλα, δημητριακά.

Βιταμίνη D: συκώτι, λιπαρά ψάρια, κρόκο του αυγού, εμπλουτισμένα τρόφιμα πχ. δημητριακά, γάλα, βούτυρο, μαργαρίνη.

Αυξήστε την κατανάλωση ω-3 και ω-6 λιπαρών προσθέτοντας στη διατροφή του παιδιού σας.

Ω-3: ψάρια, θαλασσινά, tofu (τυρί από γάλα σόγιας),αμύγδαλα, καρύδια, φυτικά έλαια, λιναρόσπορος.

Ω-6: φυτικά έλαια, κρέας, αυγά, πουλερικά.

Η επαρκής ενυδάτωση των παιδιών είναι σημαντική καθώς μέσω του νερού μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά και οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες.

Μειώστε την κατανάλωση των παιδιών σε έτοιμα φαγητά (junk food) και ζάχαρη.

Προτιμήστε τις τροφές με προβιοτικά και πρέβιοτικα όπως φρέσκα γιαούρτια, ξινόγαλα, κεφίρ και εμπλουτισμένα τρόφιμα με αυτά.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας με ψευδάργυρο και σελήνιο καθώς έχει βρεθεί πως ελλείψεις σε αυτά μειώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σελήνιο: κυρίως ξηροί καρποί.

Ψευδάργυρος: Οστρακοειδή, κόκκινο κρέας, πουλερικά, φασόλια, εμπλουτισμένα δημητριακά, καρύδια.

Η συμβολή της άσκησης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι επίσης πολύ σημαντική. Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 1 ώρα άσκησης καθημερινά μέσα στην οποία μπορούν να συμπεριληφθούν και καθημερινές δραστηριότητες όπως το παιχνίδι, το περπάτημα, το ποδήλατο και ομαδικά αθλήματα.

Ακόμα και αν το παιδάκι σας δεν τη....γλιτώσει, συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή του όλα τα παραπάνω πολύ σύντομα θα επανέλθει με ένα πιο ''έμπειρο'' ανοσοποιητικό.

Ανοσό-Smoothie

Συνταγή νούμερο 1

Συστατικά (για 2 ποτήρια)

1.1 φλιτζ. του τσαγιού σπανάκι

½ φλιτζ. του τσαγιού παγωμένα blueberries

½ φλιτζ. του τσαγιού παγωμένα rasberries

1 μέτρια μπανάνα

½ φλιτζ. του τσαγιού γάλα

2 κουταλιές βρώμη

Ανακατέψτε στο μπλέντερ και σερβίρετε.

Συνταγή νούμερο 2

Συστατικά (για 2 ποτήρια)

1 φλιτζ. του τσαγιού χυμό πορτοκάλι

½ φλιτζ. του τσαγιού μπανάνα σε κομμάτια παγωμένη

1 φλιτζ. του τσαγιού καρότο σε κομμάτια

½ φλιτζ. του τσαγιού γιαούρτι

1 κουτ. της σούπας μέλι

Ανακατέψτε στο μπλέντερ και σερβίρετε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ