2016-05-03 10:17:26
Φωτογραφία για Τα σκυλιά της Ελλάδας: Ένα μεγάλο θέμα που μας αφορά ΟΛΟΥΣ
Μετά το τελευταίο συμβάν με την επίθεση των ροτβάιλερ σε 5χρονο παιδί ανήμερα του Πάσχα, έρχεται για ακόμα μια φορά στο φως το μεγάλο θέμα με τα σκυλιά στην Ελλάδα.

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δείξει φωτογραφίες και καταγγελίες με σκυλιά που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες ή από περαστικούς είτε τα έχουν βασανίσει ή και σκοτώσει.

Στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη έλλειψη παιδείας και εκπαίδευσης τόσο των σκύλων όσο και των ανθρώπων καθώς όποιος έχει ένα σκύλο δεν σημαίνει πως είναι φιλόζωος. Πριν πάρουμε ένα σκύλο στο σπίτι, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να τον εκπαιδεύσουμε και να τον φροντίζουμε συνεχώς σαν να έχουμε ένα παιδί. Η αδιαφορία σκοτώνει.

 Επίσης, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα σε κάποιες περιοχές της Αττικής αλλά και της επαρχίας με τα αδέσποτα που έχουν παρατήσει οι ιδιοκτήτες γιατί βαρέθηκαν ή κουράστηκαν το σκύλο τους. Πρέπει να τονίσουμε πως αυτές οι συμπεριφορές είναι εγκληματικές και επίσης πρέπει να ειπωθεί πως όταν έχουμε περιστατικά στη γειτονιά μας, οφείλουμε να τα καταγγείλουμε.

Η κακοποίηση των σκυλιών οδηγεί σε ακραία φαινόμενα και είναι απάνθρωπη. Ακόμα, η αδιαφορία για τα κατοικίδια μας σε περίπτωση που έχουν επιθετική συμπεριφορά ή ορμάνε σε κόσμο ή κάνουν κάτι που δεν είναι φυσιολογικό, είναι δική μας ευθύνη και οφείλουμε είτε να απευθυνθούμε σε έναν κτηνίατρο είτε σε έναν εκπαιδευτή για να λύσουμε το πρόβλημα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ