2016-05-04 07:54:23
Φωτογραφία για Ποιον υποψήφιο πέταξε ο Τραμπ έξω από τις εκλογές;
Οι προκριματικές εκλογές στην Ιντιάνα ήταν το κύκνειο άσμα του Τεντ Κρουζ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο Γερουσιαστής από το Τέξας ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρεται από την κούρσα και αφήνει... ελεύθερο το πεδίο στον Ντόναλντ Τραμπ!

Ενώ ακόμη δεν είχε ολοκληρωθεί καν η καταμέτρηση των ψήφων στην Ιντιάνα, ο Κρουζ, με τη σύζυγό του Χάιντι στο πλευρό του, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. "Μαζί τα αφήσαμε όλα στο έδαφος στην Ιντιάνα. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας", δήλωσε ο Τεξανός Γερουσιαστής σε ομιλία προς τους υποστηρικτές του.

Μετά και την αποχώρηση του Κρουζ από την κούρσα για το χρίσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ μένει μόνος και ο μοναδικός υποψήφιος ικανός να "κλειδώσει" το χρίσμα αυτόματα, συγκεντρώνοντας τους 1.237 εκλέκτορες που απαιτούνται.


Ο Κρουζ φαινόταν αρχικά ότι θα έφτανε μέχρι το εθνικό συνέδριο τον Ιούλιο, αλλά μια σειρά από μεγάλες ήττες στις προκριματικές σε βορειοανατολικές πολιτείες και στην Ιντιάνα τον έπεισαν ότι δεν έχει μέλλον στην κούρσα.

Η ήττα στην Ιντιάνα ήταν το επιστέγασμα μιας δύσκολης μέρας για τον Κρουζ κατά την οποία έμπλεξε σε ανταπαντήσεις με τον Τραμπ. Η οργή του πυροδοτήθηκε όταν ο Τραμπ είπε σε τηλεοπτική παρουσίαση ότι ο πατέρας του βουλευτή, ο Κουβανός μετανάστης Ραφαέλ Κρουζ, σχετίζονταν με τον δολοφόνο του Τζον Κένεντι, τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Ο Τραμπ αναφερόταν σε άρθρο του (κουτσομπολίστικου) National Enquirer.

Περίπατος Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε και τις εκλογές στην πολιτεία της Ιντιάνα και πλέον, μετά τη νίκη αυτή και την παραίτηση του Κρουζ, ο δρόμος για την εξασφάλιση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι ορθάνοιχτος. Και αυτό ακριβώς είναι που πονοκεφαλιάζει τους ιθύνοντες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος φαινόταν εξ αρχής ο νικητής των προκριματικών στην πολιτεία της Ιντιάνα, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά μέσα αμέσως μόλις έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα. Ο Τραμπ κέρδισε σχεδόν το 50% των ψήφων, αφήνοντας τον Κρουζ δεύτερο και τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ τρίτο με διαφορά.

Ο Κρουζ βασιζόταν σε νίκη στην Ιντιάνα για να ανακόψει την πορεία προς το χρίσμα. Αλλά ο Τραμπ είχε πάρει μεγάλη ώθηση με τις νίκες του σε πέντε βορειοανατολικές πολιτείες πριν από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα την μεγάλη διαφορά από τον Κρουζ, του οποίου ο ιδιαίτερος χριστιανικός συντηρητισμός του αναμενόταν να του χαρίσει ψήφους.

"Ο ψεύτης Τεντ Κρουζ έχει συστηματικά επαναλάβει ότι θα κερδίσει και πρέπει να κερδίσει την Ιντιάνα. Αν δεν το κάνει θα πρέπει να παραιτηθεί από την κούρσα για το χρίσμα - να σταματήσει να σπαταλά χρόνο και χρήμα", είχε δηλώσει νωρίτερα το Τραμπ μέσω... tweets
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ