2016-05-05 00:31:29
Φωτογραφία για Στην Αργεντινή που μειώθηκαν οι εξαγωγές μελιού μόλις για έναν μήνα ανησυχούν και ψάχνουν τι φταίει: Στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν καθόλου εξαγωγές σφυρίζουμε αδιάφορα... Διαβάστε τι φταίει
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από την Senasa, οι πωλήσεις μελιού στο εξωτερικό κατά το μήνα Φεβρουάριο ανήλθαν μόλις στους 1450 τόνους, που αντιπροσωπεύει μια σημαντική μείωση σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, όταν αποστάλθηκαν στο εξωτερικό περίπου τρεις χιλιάδες τόνοι.

Η πτώση είναι πολύ πιο ανησυχητική, αν δούμε ότι τον Φεβρουάριο του 2015 οι εξαγωγές πάτησαν τις τέσσερις χιλιάδες τόνους.

Οι χώρες που αγόρασαν το μέλι μας ήταν οι  Ηνωμένες Πολιτείες 1015 τόνους, ακολούθησε η Ιαπωνία με 180 και η Γερμανία με 139.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι πτώση είχαμε και σε άλλες αγορές κατά το μήνα Φεβρουάριο που καταγράφηκαν, για την Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία, που συνήθως είναι καλοί καταναλωτές του μελιού της Αργεντινής.

Τιμές ...

Όσον αφορά τις τιμές αφορά, στη χώρα μας, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις 17/18 έως σπάνια 20 πέσος αλλά με προθεσμίες πληρωμές που κυμαίνονται από τριάντα εως πενήντα ημέρες.


Σχόλιο MELISSOCOSMOU

Η ισοτιμία πέσος Αργεντινής με Ευρώ ισούται ως... 1 πέσος = 6 λεπτά του Ευρώ.

Δηλαδή τα 18 πέσος που εξάγει η Αργεντινή ανα κιλό το μέλι της αντιστοιχούν με 1.10 Ευρώ.

Άντε τώρα να παει η ψωροκώσταινα στις αγορές και να πει ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΛΙ...ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 6 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΤΟ ΚΙΛΟ.

Φανταστείτε μούντζα μου έχει να πέσει...

Αυτά για να μην ψάχνουμε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.

Να πω ακόμα για την ιστορία ότι ο κατώτατος μισθός της Αργεντινής είναι στα 3.600 πέσος που ισούται με 219 Ευρώ.

Για να έχετε μέτρο σύγκρισης θα σας πω ότι στην Αργεντινή, τα 50 κιλά αλεύρι είναι στα 240 πέσος, δηλαδή 14.62 Ευρώ, ενώ 1 λίτρο βενζίνη κοστίζει 5.61 πέσος δηλαδή 0.34 Ευρώ, 34 λεπτά του ευρώ το λίτρο η βενζίνη καλά διαβάσατε.

Αυτά τα ωραία είχα να σας πω για σήμερα.

Κατά τα άλλα οι Έλληνες θέλουν Ευρώ και ξερό ψωμί...

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου.

Νομίζω ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με το ευρώ μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να εισάγουμε μέλι Αργεντινής την στιγμή που μας το πουλάνε στην τιμή του 1.10 ευρώ το κιλό, μα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εξάγουμε το μέλι μας που είναι 6 φορές ακριβότερο.

Ελληνάκο με τις υγείες σου, βρε φάε ευρώ μέχρι να σκάσεις...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ