2016-05-05 11:19:25
Φωτογραφία για Κύπρος: Υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες για τις 56 έδρες στη Βουλή
Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση του Εφόρου, υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες, 180 υποψηφιότητες στη Λευκωσία, 29 στην Κερύνεια, 89 στην Αμμόχωστο, 51 στη Λάρνακα, 106 στη Λεμεσό και 39 στην Πάφο. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων και συνδυασμών κατά την οποία θα εξεταστούν τα δείγματα ψηφοδελτίων ώστε η υπηρεσία εκλογών να προχωρήσει στην εκτύπωση.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους εκλογείς του εξωτερικού και θα υπάρξουν εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λονδίνο.

Μια ώρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων αύριο Πέμπτη στις 13.30 ανακηρύσσεται Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Βαρτκές Μαχτεσιάν, καθώς είναι ο μοναδικός που υπέβαλε υποψηφιότητα.

Η ανακήρυξη του κ. Μαχτεσιάν θα γίνει από τον Γενικό Εφορο Εκλογών Κωνσταντίνο Νικολαϊδη.

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τους Αντιπροσώπους των Θρησκευτικών Ομάδων, ο Γενικός Εφορος είπε ότι υποβλήθηκαν 4 υποψηφιότητες για τον Αντιπρόσωπο των Μαρωνιτών, 2 για τον Αντιπρόσωπο των Λατίνων και μόνο η υποψηφιότητα Μαχτεσιάν για τους Αρμενίους.

Το παράβολο για την υποβολή υποψηφιοτήτων ανέρχεται στα 500 ευρώ και επιστρέφεται στους υποψηφίους που θα εξασφαλίσουν το 1/3 των εγκύρων ψήφων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ