2016-05-06 09:48:18
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Πλήρη κατάρρευση των εσόδων τον Απρίλιο
Ηealth view.gr

Πλήρη «κατάρρευση» των εσόδων του κατέγραψε τον Απρίλιο ο ΕΟΠΥΥ. Από τα περίπου 374 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να έχει λάβει από τα ασφαλιστικά ταμεία τον περασμένο μήνα, έλαβε μόλις 170 εκατ. ευρώ!

Πιο αναλυτικά, κάθε μήνα ο Οργανισμός θα έπρεπε να λαμβάνει από την κοινωνική ασφάλιση περί τα 320 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο, μετά την επιπλέον παρακράτηση στις συντάξεις των ασφαλισμένων υπέρ ΕΟΠΥΥ, έχει αυξηθεί πλέον κατά περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ. 

Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) 

Οι διαδικασίες εκσυχρονισμού και αναβάθμισης του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, ανέπτυξε το «Στρατηγικό Σχέδιο για το σήμερα και το αύριο» του Οργανισμού με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στον πολίτη με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται ήδη ένα επεξεργασμένο σχέδιο αντιμετώπισης των παθογενειών του παρελθόντος που αποσκοπεί: 

Στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, μέσα και από τη συστηματική αναζήτηση νέων πόρων με χρήση καινοτόμων εργαλείων.

Στον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των δαπανών με πάταξη της παραβατικότητας και βέλτιστη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ» ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ» ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ