2016-05-12 10:16:54
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι σύμβουλοι που ανάβουν φωτιά στον Οργανισμό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Πέμπτη 12 Μάιος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Health Report.gr

Άνω κάτω είναι ο ΕΟΠΥΥ από…νέους συμβούλους, που φέρονται κατά τους εργαζόμενους, να αλωνίζουν στον Οργανισμό, παρακάμπτοντας ακόμη και τη Διοικητική Ιεραρχία.

To χαρτοβασίλειο, οι παρεμβάσεις από εξωυπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και η ανήκουστη συμπεριφορά κάποιων συμβούλων της διοίκησης, προκαλεί νέα αναστάτωση στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Δε φτάνει, που ο Οργανισμός χρωστά σε όποιον μιλά ελληνικά και οι ιδιώτες πάροχοι ετοιμάζονται να διακόψουν τις συμβάσεις, μαστίζεται και από άλλα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, τα οποία αναμένεται να έχουν αντίκτυπο και στην περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει ο ΕΟΠΥΥ λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους των εργαζομένων με την παρουσία νέων συμβούλων στον οργανισμό, αλλά και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο γίνεται η εκκαθάριση των παλαιών οφειλών.


Ειδικότερα οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την όλη διαδικασία εκκαθάρισης των λογαριασμών των παροχών στο κτίριο της Πεύκης, όπου η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όπως καταγγέλλουν, έχει αναθέσει σε «εξωυπηρεσιακούς παράγοντες(συμβούλους, εταιρείες)» την οργάνωση και εκτέλεση του έργου. 

Πρόκειται για το κτίριο της Πεύκης όπου πλέον μεταφέρονται όλα τα τιμολόγια και τα έγγραφα των γιατρών, των κλινικών αλλά και των άλλων παρόχων προκειμένου να εκκαθαριστούν και να πληρωθούν.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του Οργανισμού δε χάνει ευκαιρία να καυχιέταιγια αυτό το επίτευγμά της, οι εργαζόμενοι με επιστολή καταπέλτη, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το HealthReport.gr, και απέστειλαν τόσο προς τη διοίκηση του Οργανισμού, όσο και σε όλα τα μέλη του ΔΣ και στους Γενικούς Διευθυντές, καταγγέλλουν ότι «με την υπάρχουσα υποδομή το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο». Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ για το κτίριο της Πεύκης: «Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ»

Οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους καθιστούν καταρχάς σαφές ότι «στηρίζουν το έργο αυτό, που μπορούν όμως να το διεκπεραιώσουν και οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισμού». Στη συνέχεια χρησιμοποιούν σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία.

Συγκεκριμένα μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν στο κτίριο της Πεύκης, διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, πως «η όλη διαδικασία στήθηκε πρόχειρα χωρίς τιςκατάλληλες υποδομές και παρότι οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητες στους (εργασία απογεύματα και Σαββατοκύριακα).»

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στέλνουν τελεσίγραφο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥΣωτήρη Μπερσίμη επισημαίνοντας του ότι «δε θα επιτρέψουμε να τους αποδοθούν(σ.σ.: στους εργαζόμενους) αδυναμίες ή παραλείψεις από οργανωτικές αστοχίεςεξωυπηρεσιακών παραγόντων».

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα όμως είναι ιδιαίτερα φορτισμένη και από τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν κάποιοι σύμβουλοι της διοίκησης, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα στην επιστολή τους στηλιτεύουν τη συμπεριφορά και δράση κάποιων συμβούλων «δικών σας και του Αντιπροέδρου» όπως λένε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι η δέουσα συμπεριφορά, ενώ και η εμπλοκή τους στα υπηρεσιακά αντικείμενα υπερβαίνει τα όρια».

Μάλιστα υπενθυμίζουν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, ότι υπάρχει διοικητική ιεραρχία στον Οργανισμό στην οποία πρέπει να υπάρχει σεβασμός. «Κανένας σύμβουλος και καμία εταιρεία δεν μπορούν να την υποκαταστήσουν» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ όλη την επιστολή των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ:

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ανάλογο θέμα στον ΕΟΠΥΥ τους τελευταίους μήνες. Πριν λίγο καιρό το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει τη νέα αναστάτωση που είχε προκληθεί, εξαιτίας του «σιωπητηρίου» που είχε σημάνει η Διοίκηση του Οργανισμού με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «ΕΟΠΥΥ: Ήχησε «σιωπητήριο» σε εργαζόμενους και Γεν. Διευθυντές! Οι νέες απαγορεύσεις»

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού προκειμένου να συζητηθούν τα καυτά αυτά θέματα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ