2016-05-13 13:09:55
Φωτογραφία για H καμπάνια του Καλώς Τους - Στην Ελλάδα της ανθρωπιάς
Δύο μήνες πέρασαν από τη συγκρότηση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Δύο μήνες γεμάτοι εμπειρίας από τη ζωή των προσφύγων σε κάθε χώρο φιλοξενίας, δύο μήνες γεμάτοι με χιλιόμετρα. Από την Κοζάνη, τα Διαβατά, τη Δράμα, μέχρι την Κόνιτσα και τη Φιλιππιάδα. Από το Λαύριο μέχρι τη Μυτιλήνη. Δύο μήνες με πολλές και διαφορετικές εικόνες. Κυρίαρχη αυτή που καταφέρνει να νικά και να είναι πανταχού παρούσα.

Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους κατατρεγμένους πρόσφυγες έχει καταγραφεί στην ιστορία. Στην ιστορία του σήμερα, όπου και να γυρίσει το βλέμμα βλέπει ανθρώπους της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού δίπλα στους πρόσφυγες, τους γείτονες, σε κάθε περιοχή, να δίνουν το λίγο και το πολύ. Δίνουν το δικό τους βλέμμα υποστήριξης και αληθινής αγάπης. Στην ιστορία του σήμερα, άνοιξαν ντουλάπες για να ντύσουν μικρά παιδιά, άνοιξαν κουζίνες για να ταΐσουν οικογένειες, άνοιξαν σπίτια για ένα ζεστό μπάνιο. Κυρίως όμως άνοιξαν καρδιές και μυαλά.


Η ελληνική κοινωνία κέρδισε το στοίχημα με την ιστορία, σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και το λαό έκανε δική της υπόθεση την προσφυγική κρίση, όσο καμία άλλη στην Ευρώπη. Κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο, αλλά χαίρει της εκτίμησης και του θαυμασμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ελληνική κοινωνία ανέδειξε μέσα στην προσφυγική κρίση ένα από τα σημαντικότερα ταυτοτικά της χαρακτηριστικά που έρχεται συσσωρευμένο από τους ομηρικούς ύμνους, ξυπνά τη συλλογική μνήμη της προσφυγιάς. Η φιλοξενία του ελληνικού λαού δεν είναι ένα φολκλόρ και ένας μύθος, είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα.

Το Καλώς Τους θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί που βρίσκονται οι πρόσφυγες, εκεί που ενεργοποιείται η αλληλεγγύη, εκεί που χρειάζονται απαντήσεις. Το Καλώς Τους θα συνεχίσει να βρίσκεται μαζί με ανθρώπους της έμπρακτης αλληλεγγύης που η διαρκής ανατροφοδότησή της δεν θα την αφήσει να κουραστεί.

Το Καλώς Τους θα συνεχίσει να προτείνει καλές πρακτικές για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ιδέες για τη στέγαση και την ένταξη.

Το Καλώς Τους θα συνεχίσει να κυκλοφορεί εκεί που γεννιούνται φρέσκες και αποτελεσματικές ιδέες.

Το Καλώς Τους θα συνεχίσει να καταγράφει όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές, όπως μια αποτύπωση σε φωτογραφίες της στιγμής που βάζοντας τη μία πλάι στην άλλη φτιάχνεται η αφήγηση της δρώσας ιστορίας, στην Ελλάδα της ανθρωπιάς η αλληλεγγύη κάνει τα αδύνατα δυνατά.

Eυχαριστούμε για την προσφορά και την συνεργασία τους στην προσπάθεια αυτή την διαφημιστική SMAC! Advertising @ Creative Agency και τους φωτογράφους Φιλήμονα Ρούσσο / Ρόδος, Φίλιππο Φιλίππου / Ρόδος, Νίκο Χαλκιόπουλο / Αθήνα , Δημήτρη Καμπά/ Θεσσαλονίκη, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καρδίτσας, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ