2016-05-15 17:17:15
Φωτογραφία για Γιάννενα: Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
Οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων του Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε Εκπαιδευτική Ημερίδα μέσω του προγράμματος «ΤηλΕστία» που υλοποιήθηκε από την «Εστία Γνώσης Χαλκίδας», στον χώρο του Σχολείου.

Η συγκεκριμένη ημερίδα περιλάμβανε

τηλεδιάσκεψη-τηλεκπαίδευση με το 5ο και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μαθητές Δημοτικού.

Στην Ημερίδα – Τηλεδιάσκεψη εισηγητές ήταν καθηγητές και συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέματα την Αστρονομία και την Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Την πιλοτική αυτή δράση παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο πόλεων, Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  Καθηγητές Πανεπιστημίου, καθώς και υπεύθυνοι του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που ασχολούνται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με στόχο κάτι παρόμοιο να εφαρμοστεί από το Υπουργείο σε απομακρυσμένα σχολεία της χώρας.

Στόχος της συγκεκριμένης καινοτόμου δράσης ήταν να ενισχυθεί  το ενδιαφέρον των παιδιών για επιστημονικά θέματα και να επικοινωνήσουν με συμμαθητές τους εκτός Ιωαννίνων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ