2016-05-18 10:45:43
Φωτογραφία για Για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην έρευνα, η οικονομία κερδίζει 35 εκατ. ευρώ - Τεράστια η δυναμική της φαρμακοβιομηχανίας
Την αγωνία του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης, μιλώντας χθες, στο συνέδριο του Health Daily και του Boussias με τίτλο το Μέλλον της Υγείας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα του κλάδου, που είναι η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η τόνωση της αγοράς εργασίας.

Κάποτε είχαμε 132.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες συρρικνώθηκαν και έφθασαν τις 87.000, τόνισε ο κ. Αποστολίδης, προσθέτοντας, ότι η φαρμακοβιομηχανία (ελληνικές και πολυεθνικές βιομηχανίες), θα πρέπει τώρα, να δώσει έμφαση στην καινοτομία, τις θέσεις εργασίας - καθώς και αυτός ο κλάδος, αντιμετωπίζει πρόβλημα μετανάστευσης λαμπρών επιστημόνων- καθώς και στις εξαγωγές.

Ανέφερε ακόμη, ότι μετά από 8 χρόνια ύφεσης το προσδόκιμο επιβίωσης στην Ελλάδα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, ενώ εξήρε τον ερευνητικό και επιχειρηματικό ρόλο της φαρμακοβιομηχανίας, λέγοντας, ότι «για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην Έρευνα υπάρχει επιστροφή 35 εκατ. ευρώ στη οικονομία».


Από την πλευρά του, ο Jim Sage, πρόεδρος της Pfizer Hellas και πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum, υπογράμμισε, ότι «Τα μέτρα της Κυβέρνησης συρρικνώνουν το φαρμακευτικό κλάδο με μείωση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας». Και συνέχισε: Στην πραγματικότητα έχουμε περιθώριο βελτίωσης στην αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα και τεράστιο περιθώριο στη αύξηση της Έρευνας & Ανάπτυξης. Ας λάβουμε υπόψη το παράδειγμα του Βελγίου όπου επιταχύνθηκε η έγκριση κλινικών μελετών και αυξήθηκαν οι επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

Η φαρμακοβιομηχανία είναι υπεύθυνη για 87.400 δουλειές στην Ελλάδα και συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ. Έχουμε ευκαιρίες να έρθουν ξανά στην Ελλάδα ξένες επενδύσεις, αρκεί να υπάρξει άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και ένα σταθερό περιβάλλον. Το παράδειγμα της Pfizer είναι χαρακτηριστικό στην επένδυση και συνεισφορά στην ελληνική οικονομία.

Οι προτάσεις του PhRMA Innovation Forum είναι οι εξής:

- Πρέπει να συνεργαστούμε με την Πολιτεία.

- Άμεση πληρωμή των χρεών του Δημοσίου

- Σταθερό περιβάλλον τιμολόγησης και αποζημίωσης καινοτόμων φαρμάκων

- Κίνητρα για αύξηση επενδύσεων σε Έρευνα & Ανάπτυξη

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης, αναφέρθηκε στην δυναμική της φαρμακοβιομηχανίας,τονίζοντας, ότι ανάμεσα σε διάφορους κλάδους, επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας,η οποία μπορεί να προσδώσει υπεραξία στην οικονομία και το επιχειρείν. Η αύξηση της παραγωγής, οι εξαγωγές, η έρευνα και η καινοτομία είναι τα πιο βασικά μέτρα, προκειμένου τα τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης ο κλάδος.

Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/item/343472-gia-kathe-1-evro-pou-ependyetai-stin-erevna--i-oikonomia-kerdizei-35-ekat-evro---terastia-i-dynamiki-tis-farmakoviomixanias#ixzz48zVPo7V1
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ