2012-05-14 17:52:11
Φωτογραφία για Αναγνώστης αναρωτιέται: Ως πότε θα ανεχόμαστε τη πολιτική αλητεία;
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο λαός έστειλε το μήνυμα ότι δεν θέλει πλέον κυβερνήσεις μνημονίου. Από τότε μέχρι και σήμερα, και φαντάζομαι μέχρι να σχηματιστεί Κυβέρνηση, έχουν... βάλει στο στόχαστρο το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Αναρωτιέμαι όμως ο Σαμαράς δεν ήταν αυτός που έλεγε σε κάθε τόνο και σε κάθε ευκαιρία ότι θα προκαλέσει νέες εκλογές αν δεν πάρει αυτοδυναμία; Ο Βενιζέλος δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι το μνημόνιο δεν αλλάζει; Ο Κουβέλης δεν ήταν αυτός που το βράδυ των εκλογών έλεγε ότι ο λαός ψήφισε ενάντια στο μνημόνιο; Πως γίνεται τώρα ο Σαμαράς να κατηγορεί το κ. Τσίπρα ότι καταστρέφει τη χώρα; Γιατί δεν συμμετέχει σε μια Κυβέρνηση των δύο μνημονιακών κομμάτων των δοσίλογων; Πως γίνεται ο κ. Κουβέλης να κάνει γαργάρα όλα όσα είπε το βράδυ των εκλογών; Μήπως το μεγάλο του πάθος για εξουσία (βλέπε 1989);

Και τα τρία κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διαθέτουν 168 έδρες στο Κοινοβύλιο. Γιατί δεν σχηματίζουν Κυβέρνηση; Γιατί έχουν ανάγκη το ΣΥΡΙΖΑ.


Η απάντηση είναι απλή. Δεν θέλουν να πάρουν μόνοι τους τις αποφάσεις του Ιουνίου που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έχουν υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θέλουν να καταστήσουν συνένοχο και το ΣΥΡΙΖΑ και γιατί μετά από αυτό θα εξαφανιστούν από το πολιτικό χάρτη τα κόμματα τους. Άλλωστε ο "πανέξυπνος" κ. Σαμαράς ήδη το έχει μισοκαταφέρει. Οδηγεί τη ΝΔ στη "μεγάλη Λεωφόρο" που πορεύθηκε με την Πολιτική Άνοιξη. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος και όλα τα άλλα, φθηνές και ηλίθιες δικαιολογίες νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ηλίθιους κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ