2016-05-19 08:55:05
Φωτογραφία για Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τα νέα κουρέματα! Στον αέρα οι εκκαθαρίσεις χρεών
Πέμπτη 19 Μάιος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί ο έλεγχος του ΕΟΠΥΥ σε όσα χρωστά στους γιατρούς, για λόγους νομιμότητας.

Άλλο ένα μεγάλο αγκάθι φαίνεται ότι προκύπτει για τον καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ. Οι εκκαθαρίσεις και οι έλεγχοι που γίνονται στα τιμολόγια που αποστέλλουν οι γιατροί για να πληρωθούν, έχουν ξεσηκώσει τον κλάδο.

Και αυτό διότι στην περίπτωση που βρεθούν κάποια λάθη ή παρατυπίες στο δειγματοληπτικό έλεγχο που γίνεται στο 5% των οφειλών, τότε επιβάλλεται πρόστιμο στο σύνολο των χρημάτων που διεκδικούν οι γιατροί.

Κατά την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) αυτός είναι ένας …ωραίος τρόπος για να κουρευτούν ουσιαστικά τα χρήματα που διεκδικούν οι γιατροί από τον Οργανισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ τι καταγγέλλει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για την όλη διαδικασία: «Δείτε πως κουρεύει τα λεφτά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ!»

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να αποδείξουν το παράνομο της διαδικασίας που ακολουθείται. Μάλιστα στα πλάνα τους είναι να αποδείξουν ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική μέσω του ΣτΕ.


Άλλωστε σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου, αρκεί να λείπει μία υπογραφή είτε ασθενούς είτε γιατρού σε ένα απλό παραστατικό, για να κουρευτούν 200 ευρώ από τις επισκέψεις των γιατρών.

Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η νέα τακτική του ΕΟΠΥΥ, στόχο έχει να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες του Οργανισμού, δεδομένων και τωνπιέσεων που ασκούνται προς αυτήν την κατεύθυνση από το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Στο μεταξύ όμως προβλήματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και στηνΠεύκη, στο νέο κτίριο όπου αποστέλλονται τα τιμολόγια από τους γιατρούς.

Το νέο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη

Μπορεί τα χαρτόκουτα με τα δικαιολογητικά να μην αυξάνονται στις περιφερειακές διευθύνσεις, όπου ούτως ή άλλως σχηματίζουν βουνά, αλλά από την άλλη το νέο σημείο συλλογής των δικαιολογητικών στην Πεύκη, αρχίζει να παρουσιάζει ήδη ταπρώτα σημάδια αντίστοιχης συσσώρευσης κυτίων αλλά και δυσκολιών. Διαβάστε ΕΔΩ ποια διαδικασία ακολουθείται στην Πεύκη: «Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ».

Εξάλλου στα σχέδια της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι να μεταφέρονται από όλη την Ελλάδα στην Πεύκη, τα χαρτόκουτα με τα παραστατικά των γιατρών, των κλινικών, των διαγνωστικών και των άλλων παρόχων υγείας, που αποτελούν ουσιαστικά τα χρήματα που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ από τα προηγούμενα χρόνια.

Προς ώρας βέβαια στην Πεύκη, στο τετραώροφο κτίριο του Οργανισμού, συγκεντρώνονται μόνο οι νέες υποβολές των γιατρών και των παρόχων για τις οικονομικές τους διεκδικήσεις για τους μήνες που διανύουμε.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ