2012-05-14 18:00:15
Φωτογραφία για Δύο νεκροί σε νέες συγκρούσεις στην Τρίπολη
Ανάμεσα στους υποστηρικτές και αντικαθεστωτικούς της Συρίας Δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν στην Τρίπολη, κύρια πόλη του βορείου Λιβάνου, κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Λιβανέζους που τάσσονται υπέρ και σε άλλους που τάσσονται κατά του συριακού καθεστώτος.

Συνολικά πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 47 τραυματιστεί από το Σάββατο το βράδυ που άρχισαν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους της συνοικίας Μπαμπ ελ Τεμπάνεχ, στην οποία πλειοψηφούν οι σουνίτες που τάσσονται κατά των συριακών αρχών, και σε κατοίκους της συνοικίας Τζάμπαλ Μόχζεν, οι οποίοι είναι αλαουίτες και υποστηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τα πυρά από αυτόματα όπλα και η ρίψη ρουκετών εξακολουθούν να εμποδίζουν και σήμερα την ανάπτυξη στρατιωτών στις δύο συνοικίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, και αναγκάζουν επίσης κατοίκους να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές.


Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν μετά τις ανταλλαγές πυρών το Σάββατο το βράδυ ανάμεσα στο λιβανικό στρατό και ισλαμιστές που ζητούσαν την απελευθέρωση του 27χρονου Σάντι αλ Μαουλάουϊ, τον οποίο οι αρχές θεωρούν ύποπτο για «τρομοκρατία», ενώ οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι είναι υποστηρικτής της εξέγερσης στη Συρία.

Πολλοί πολιτικοί ηγέτες του Λιβάνου απηύθυναν έκκληση για ηρεμία και τερματισμό των διαθρησκευτικών ταραχών αναφορικά με την πολιτική κρίση στη Συρία, οι οποίες σημειώνονται συχνά στο βόρειο Λίβανο.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρωθυπουργός Νάτζιμπ Μικάτι, σουνίτης ο οποίος κατάγεται από την Τρίπολη και μετέβη χθες στην πόλη αυτή, όπως και ο Σάαντ αλ Χαρίρι, επίσης σουνίτης και ηγέτης της αντισυριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» για να αποφευχθεί το «χάος», καταδικάζοντας παράλληλα τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη ο Μαουλάουϊ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ