2016-05-19 14:22:00
Φωτογραφία για Δηλωση Νίκου Χουντή για την ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
«Ένα μοντέλο που δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα του κόσμου, που είναι αδιανόητο ακόμη και για δεξιές κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θέλει και μπορεί να το εφαρμόσει».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα σχετικά με το σχέδιο νόμου για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Ο Νίκος Χουντής, αναφερόμενος στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο, τόνισε τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον ατέλειωτο κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί στους δανειστές, με το νομοσχέδιο για την ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ, παραδίδει τον πλήρη έλεγχο όλων των δημοσίων εσόδων στους δανειστές.

Όπως είχα ήδη επισημάνει πριν από 7 περίπου μήνες (Δελτίο Τύπου, 20.10.2015), ακολουθώντας τα χνάρια της ΕΛΣΤΑΤ, «ανεξαρτητοποιείται» τώρα πλήρως και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Έτσι, η οποιαδήποτε δυνατότητα είχε μία κυβέρνηση να προωθήσει αυτόνομες πολιτικές αποφάσεις που αφορούν στα δημόσια έσοδα, από 1.1.2017 θα ανήκει πλέον στο παρελθόν.


Μετά από δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού στους δανειστές, η ΓΓΔΕ ανεξαρτητοποιείται σε τέτοιο βαθμό που δε θα υπόκειται σε κανενός είδους πολιτικό έλεγχο, θέτοντας σε αμφισβήτηση θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι, ένα μοντέλο που δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα του κόσμου, που θα ήταν αδιανόητο ακόμη και για τις πιο σκληρές φιλελεύθερες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θέλει και μπορεί να το εφαρμόσει».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ