2016-05-19 17:19:27
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: Τακτικές Μεταθέσεις έτους 2016: Ζητούμε από την στρατιωτική ηγεσία να θέσει τις προτεραιότητες.
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/ 71/16

Ενόψει της έναρξης των εργασιών του Συμβουλίου Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους 2016, και επειδή για ακόμα μια χρονιά το ενδεχόμενο των μαζικών μεταθέσεων έχει γίνει πηγή έντονης ανησυχίας για τα στελέχη αλλά και πιθανή πηγή εκμετάλλευσης κάποιων που προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτό, επισημαίνουμε τα εξής:

Όπως φαίνεται ο αριθμός των στελεχών που προκύπτουν ως μετατιθέμενοι είναι αρκετά μεγάλος – αποτέλεσμα της διαχρονικής μη τήρησης του π.δ. μεταθέσεων τα προηγούμενα χρόνια, της καταστρατήγησης της δομής βάσει της οποίας αυτό δημιουργήθηκε, της υπονόμευσής του εκ των έσω, της μείωσης των οργανικών θέσεων και του Λιμενικού Καλλικράτη – ίσως και σημαντικά μεγαλύτερος από εκείνον που θα «άντεχε» το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως φορέας αλλά και τα πραγματικά δεδομένα της υπόψη χρονικής περιόδου που διανύουμε.


Επομένως, οι μεταθέσεις που θα γίνουν  ή που θα αποφασιστεί να γίνουν θα πρέπει να προκύψουν βάσει πρωτίστως των πραγματικών αναγκών των στελεχών σε υπηρεσιακό, οικονομικό και οικογενειακό επίπεδο - όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον – καθώς και  των οικονομικών  και αυστηρά υπηρεσιακών αναγκών.   

Με τα δεδομένα αυτά και λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα νέο π.δ. μεταθέσεων βρίσκεται προ των πυλών, ζητούμε από την στρατιωτική ηγεσία σε αυτές τις τοποθετήσεις – μεταθέσεις να θέσει τις προτεραιότητες με πρώτη εκείνη της ικανοποίησης των αναγκών των στελεχών όπως π.χ. η μετακίνηση τω στελεχών με πολυετή προϋπηρεσία από τις υπηρεσίες που επιβάρυνε το προσφυγικό.

Σε κάθε περίπτωση, χρήσιμο θα ήταν, πριν την έναρξη της διαδικασίας να καταστεί γνωστή σε εμάς η προγενέστερη διασφάλιση των οικονομικών πόρων που όφειλουν να συνοδεύουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Τοποθετήσεων  - Μεταθέσεων καθώς και το ύψος αυτών, οι οποίες θα επιτρέψουν την λήψη των οιωνδήποτε αποφάσεων και συνεπώς την υλοποίηση τους, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος όπως  των ανεκτέλεστων μεταθέσεων, της «ομηρίας» συναδέλφων και των «επιταγών χωρίς αντίκρισμα».

Η ΠΕΑΛΣ, πέραν της ευθύνης που φέρει για την εκπροσώπηση των Αξιωματικών Λ.Σ., λαμβάνει υπόψη της και την ευθύνη που φέρουν αυτοί έναντι των υφισταμένων τους συναδέλφων και εγγυάται ότι το αποτέλεσμα των εργασιών του Συμβουλίου Τοποθετήσεων θα είναι επ΄ ωφελεία των στελεχών όλων των βαθμίδων, αποκλείοντας όλους όσους λειτουργούν με παρελθοντικές συνδικαλιστικές λογικές.

Η ΠΕΑΛΣ αποδεικνύει καθημερινά ότι παλεύει για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ανεξαρτήτως βαθμού και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ από διεκδικήσεις επ’ ωφελεία όλων και όχι για λίγους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Στηρίξτε τις υγιείς δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ          Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ