2016-05-20 12:17:22
Φωτογραφία για Πάτρα: Αποχωρεί απόψε από την ηγεσία της παράταξης Τώρα για την Πάτρα ο Γιάννης Δημαράς
Την παραίτησή του από επικεφαλής της παράταξης "Τώρα για την Πάτρα" την οποία ο ίδιος δημιούργησε και την οποία οδήγησε στην νίκη στις εκλογές του 2010, θα ανακοινώσει απόψε ο Γιάννης Δημαράς, σε μια εκδήλωση για τα 10 χρόνια της παράταξης (2006-2016), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό". Παράλληλα ο Γιάννης Δημαράς, θα υποβάλλει την παραίτησή του και από δημοτικός σύμβουλος και τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο θα πάρει ο Γιώργος Σιγαλός, ο οποίος είναι ο αμέσως επόμενος σε ψήφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπρόσωπος της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο θα αναλάβει ο Ανδρέας Φίλιας, ο οποίος είναι και ο πρώτος σε ψήφους, ενώ επικεφαλής της παράταξης θα αναλάβει ο Γραμματέας της Αντώνης Κότσαλης, μέχρι την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, οι οποίες προσδιορίζονται να γίνουν το 2017.

Λίγο καιρό  πριν από αυτή την εξέλιξη, ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη αναθέρμανση των σχέσεων με στελέχη της παράταξης τα οποία είχαν αποστασιοποιηθεί και τα οποία προέρχονταν κυρίως από τη δεξιά της πτέρυγα. Μάλιστα εκείνη η συνάντηση είχε εντοπιστεί και σχολιαστεί αναλόγως από τα ΜΜΕ.


Με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Δημαράς  κλείνει το κεφάλαιο της εμπλοκής του με τα της αυτοδιοίκησης και ανοίγει το δρόμο για τη διάδοχη κατάσταση, όπως είχε δεσμευτεί μετά το τέλος των εκλογών για τον Δήμο και την εκλογική ήττα.

Η διαδρομή του στα της αυτοδιοίκησης ξεκινησε το 2002 όταν έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη ως δημοτικός σύμβουλος με τον Ανδρέα Καράβολα. Από το  2003 και μέχρι τον Απρίλη του 2004 διετέλεσε αντιδήμαρχος των έργων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του Δήμου Πατρέων και παραιτήθηκε όταν ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τατούλης επέβαλε όρους με τους οποίους ακυρωνόταν η κατασκευή τους.

Το Μάρτιο του 2006, τέθηκε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης "Τώρα για την Πάτρα" συγκεντρώνοντας στιςε εκλογές το εντυπωσιακό για ανεξάρτητη παράταξη ποσοστό 18,85%. Στις εκλογές του 2010  κατήλθε εκ νέου, επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης υποστηριζόμενος από την ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνοντας να εκλεγεί δήμαρχος Πατρέων στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 53%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ