2016-05-20 12:51:08
Φωτογραφία για Ο Στρατός ως εργαλείο του εθνικισμού για μια κοινωνία που Στρατιωτικοποιείται!
Αυτό το ανεπανάληπτο αστικό και εχθρικό για την εργαζόμενη πλειοψηφία κυβερνητικό... μόρφωμα, που ψηφίζει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο, το ένα αντεργατικό-αντιασφαλιστικό-φορολογικό έκτρωμα μετά το άλλο.

Αυτό το αντιδραστικό, εθνικιστικό και φιλοπόλεμο μόρφωμα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κάνει πράξη τις πιο αποκρουστικές απαιτήσεις των πολιτικών αποβρασμάτων της Σαμαρικής Δεξιάς η οποία βρίσκει την συνέχεια της στη ΝΔ του Μητσοτάκη Δεν σταματά να προκαλεί, καθώς τη βάρβαρη ταξική της επίθεση, με αιχμή του δόρατος το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, το νόμο για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και το στρατολογικό νομοσχέδιο της μαύρης εργασίας και της διάλυσης της εργατικής τάξης μέσω του εθελοντισμού και των μορίων, επιχειρεί να συγκαλύψει για μια ακόμη φορά με τον εθνικισμό.

Μετατρέποντας τον Στρατό σε μηχανισμό προπαγάνδας και επιδείξεων μισαλλοδοξίας, εθνικιστικού παροξυσμού και μιλιταρισμού.


Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το εθνικιστικό υπουργικό περιβάλλον επιβάλλουν την ακροδεξιά πολιτική ατζέντα των ΑΝΕΛ στην καθημερινότητα του Στρατού, επιχειρώντας να χειραγωγήσουν το σύνολο του προσωπικού και διαμέσου του «κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων» να διασπείρουν την επικίνδυνη ιδεολογία του Ελληνοχριστιανικού φονταμενταλισμού, με φιέστες που δεν συναντά κανείς ούτε στα πιο αντιδραστικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου. Παρά μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν, του Νεοοθωμανισμού και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που σφραγίζει το πολιτικό Ισλάμ και αιματοκυλά τους λαούς της Τουρκίας.

Εκεί οδηγεί η ουσιαστική ενσωμάτωση εργαλειοποίηση από το σύνολο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της πολιτικής ατζέντας της ναζιστικής συμμορίας, εκφασίζοντας από τα πάνω την κοινωνική και πολιτική ζωή. Εξάλλου, οι φασίστες αφήνονται να δράσουν ελεύθερα στο πλευρό των Δημάρχων και των πολιτευτών των αστικών κομμάτων στο πλαίσιο των από κοινού οργανωμένων πογκρόμ κατά προσφύγων-μεταναστών ή δίπλα στα ΜΑΤ στις απάνθρωπες και ελεεινές επιχειρήσεις σκούπας της κυβέρνησης!

Στο πλαίσιο αυτό ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ενσωματώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις με πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων στις 21 Μαΐου στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Εκεί θα είναι η κορύφωση μιας σειράς εκδηλώσεων που θα γίνουν για να τιμηθούν τα θύματα των Γενοκτονιών. Το ΥΠΕΘΑ ετοίμασε κι ένα μικρό τηλεοπτικό σποτ για να κάνει γνωστή την εκδήλωση της 21ης Μαίου.

Και όλα αυτά ενώ κατάργησαν ακόμη και το δώρο Πάσχα-Χριστουγέννων των 4,2 ευρώ στους φαντάρους γιατί λέει είναι δημόσιοι υπάλληλοι… Αλλά για τις εθνικιστικές παραστάσεις έχουν να δαπανήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως και για τις παρελάσεις που δαπανούν εκατομμύρια!

Κανείς δεν ξεχνά τις ακραίες δηλώσεις του αρχηγού των ΑΝΕΛ όταν τόνιζε ότι «σε όλα τα στρατόπεδα, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού». Όπως επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα «το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα Γενικά Επιτελεία είναι πως θα χρηματοδοτηθούν οι όποιες εκδηλώσεις αποφασιστούν να γίνουν υπό την αιγίδα των ΕΔ. Αναζητούνται λοιπόν …εθελοντές και χορηγοί».

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει ότι επιδιώκει να συνδυάσει την στυγνή μνημονιακή της πολιτική με τη διάδοση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Κάλλιστα μπορείς να πεις ότι όσο η αστική πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων απογείωσε τα κοινωνικά αδιέξοδα, άλλο τόσο γέμισε τις πλατείες με στρατιωτικές μπάντες και έκανε συνήθη φαινόμενο τα στρατιωτικά αγήματα. Είναι μια πολιτική επιλογή που έγινε εμφανής από την πρώτη στιγμή της άθλιας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με κορυφαία στιγμιότυπα τη μετατροπή της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε εθνικιστική φιέστα με την αγαστή συνεργασία Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Δούρου-Κωνσταντοπούλου, για να ακολουθήσει το χουντικής έμπνευσης «Πάσχα των Ενόπλων Δυνάμεων» πάλι με την σύμπραξη Καμμένου-Ήσυχου, η «Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων» και η πρόσφατη Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όπου η συμμετοχή των μηχανοκίνητων μέσων απογείωσε το κόστος της στα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ!

Οι όποιες «πολιτιστικές εκδηλώσεις», ακολουθούνται από το σύγχρονο μιλιταριστικό παιδομάζωμα, με ιδιαίτερο στόχο την νεολαία, αλλά και την εθνικιστική χειραγώγηση του συνόλου της κοινωνίας. Μάλιστα, οι πιλότοι μετατρέπονται σε ντίβες του μιλιταρισμού και του εθνικισμού, με επιδείξεις F16 και διάπυρους εθνικιστικούς λόγους. Η επιδίωξη τους είναι να ποδηγετήσουν την νεολαία από τα πρώτα χρόνια της για να την σύρουν στο άρμα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, καλώντας την να υπηρετήσει στα πιο νεανικά και ανώριμα χρόνια της, από άποψη κοινωνικών-πολιτικών εμπειριών. Να ενσωματωθεί ως Μισθοφόρος στον Ελληνικό Στρατό με δέλεαρ τον σταθερό μισθό για ορισμένα χρόνια.

Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια που αποκαλύπτεται από την επίσκεψη στρατιωτικών στα σχολεία αλλά και την επίσκεψη σχολείων σε Στρατιωτικές Σχολές, σε Πολεμικά Αεροδρόμια και Πλοία. Όλα αυτά γίνονται είτε στο πλαίσιο Εορτών των διάφορων Όπλων, εκδηλώσεων γνωριμίας των πολιτών με τα πολεμικά μέσα, είτε ως κατεύθυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών. Αλλά και ως Εκθέσεις Οπλικών Συστημάτων των διαφόρων πολεμικών βιομηχανιών που διαφημίζουν τη δολοφονική τους πραμάτεια σε κυβερνήσεις, στρατιωτικό κατεστημένο και πολίτες.

Παράλληλα, τα μεγαλύτερα θύματα των πολιτικών επιλογών των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα είναι οι φαντάροι.

Γιατί η ένταση της εργασιακής τους εκμετάλλευσης είναι ανάλογη της οικονομικής αφαίμαξης από τον αναχρονιστικό και εχθρικό στην νεολαία αστικό θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης.

Γιατί την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας πετά εκατομμύρια ευρώ για εθνικιστικές φιέστες, ασκήσεις με πραγματικά πυρά και νέους εξοπλισμούς, οι φαντάροι βγαίνουν υποχρεωτικά έξοδο γιατί οι διοικητές δεν έχουν κονδύλια για την σίτιση τους, τους δίνουν μεταχειρισμένα και λειψά ρούχα, τους στερούν το δικαίωμα στην έξοδο και στην άδεια καθώς έχουν καταργήσει τα δωρεάν εισιτήρια – καταστάσεις επιβίβασης.

Εμείς καλούμε τις συλλογικότητες του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, τις δυνάμεις της Αριστεράς να καταγγείλουν αυτή την ακροδεξιά πολιτική εκστρατεία του Υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να απαιτήσουμε ο Στρατός να μείνει πίσω από τη μάντρα του στρατοπέδου, εκεί που έκλεισε η Μεταπολίτευση των λαϊκών αγώνων τους θιασώτες και τους μηχανισμούς επιβολής του Ολοκληρωτισμού.

Μια αναγκαιότητα που επικαιροποιείται και αποκτά διαφορετική ποιότητα την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η απάτη των Everest
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Η απάτη των Everest"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ