2016-05-22 05:44:22
Φωτογραφία για Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου «online» διαδικασίας
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου «online» διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην... αποτροπή άλλης μιας υπόθεσης εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώθηκε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χθες (20-05-2016) το απόγευμα, ότι άγνωστο άτομο είχε αναρτήσει σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχόλια που παρέπεμπαν σε αυτοκτονικό ιδεασμό.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε ενδελεχείς διαδικτυακές - αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ατόμου και ο τόπος διαμονής του ατόμου που εκδήλωσε την πρόθεση αυτοκτονίας.

Ακολούθως, ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και με την άμεση επέμβαση των Αστυνομικών εντοπίστηκε εντός της οικίας 21χρονη ημεδαπή, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.


Αφού διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητα της 21χρονης, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών και κατόπιν εντολής της διακομίστηκε σε κατάλληλο Νοσοκομείο για εξέταση, όπου και νοσηλεύεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ