2016-05-24 10:00:27
Φωτογραφία για Κρήτη: Σπίτια και καταστήματα στο στόχαστρο διαρρηκτών-Καθημερινά τα κρούσματα κυρίως στην ύπαιθρο
Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, με τους αστυνομικούς να τρέχουν σε κάθε περίπτωση μετά από τις καταγγελίες των θυμάτων.

Διαρρήκτες όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων εισβάλλουν σε σπίτια οποιαδήποτε στιγμή ή «χτυπούν» ακόμη και στο δρόμο ανυποψίαστους πολίτες, αρπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους. Από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πορτοφόλια, κοσμήματα και χρήματα.

Το ίδιο σκηνικό διαμορφώνεται και σε αρκετά χωριά της ενδοχώρας, εξαιτίας των διαρρηκτών που εισβάλλουν στα σπίτια ακόμη και όταν οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών δε μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια με το φόβο ότι το επόμενο θύμα θα είναι ένας από αυτούς, αφού τα κρούσματα είναι σχεδόν καθημερινά σε κάθε περιοχή.

Εισβάλλουν κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες στα σπίτια, παραβιάζοντας είτε την πόρτα εισόδου είτε κάποιο από τα παράθυρα, που τυχόν είναι ανασφάλιστα.


Αφαιρούν ανενόχλητοι ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, κοσμήματα ή χρήματα και γίνονται καπνός.

Οι ιδιοκτήτες δεν παίρνουν χαμπάρι και το πρωί που ξυπνούν, διαπιστώνουν ότι τα προσωπικά τους αντικείμενα ή και χρήματα που είχαν στο σπίτι, έχουν κάνει φτερά.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαρρήκτες μπαίνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σπίτια που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, αλλά επειδή η κλοπή και η διάρρηξη θεωρούνται πλημμελλήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ