2016-05-24 13:09:45
Φωτογραφία για Πως οι τζιχαντιστές πέρασαν τα εκρηκτικά στο πάνοπλο Ταρτούς; [photos]
Το Ταρτούς της Συρίας φυλασσόταν μέχρι τώρα σαν αστακός Σε όλες τις μεριές της πόλης υπήρχαν check points, που έλεγχαν με προσοχή ο,τιδήποτε περνούσε μέσα σε αυτήν.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί στην πόλη το παραμικρό περιστατικό σε όλη την διάρκεια του πολέμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι τζιχαντιστές κατάφεραν να περάσουν το αυτοκίνητο με εκρητικά που εξερράγη μέσα στην πόλη, χρησιμοποιώντας δικούς τους ανθρώπους-κατασκόπους μέσα στην Συριακή Αστυνομία.

Από αυτούς πήραν χαρτί της Αστυνομίας, με το οποίο εφοδίασαν τον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου, έτσι ώστε να θεωρηθεί αστυνομικό και να περάσει χωρίς έλεγχο από τα αστυνομικά και στρατιωτικά φυλάκια.

Αμφιβολίες υπάρχουν ακόμη για το εάν οι τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν έργο αποκλειστικά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς τα κρατικά μέσα της Συρίας μιλούν και για ανάμιξη των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων Τζάις αλ-Ισλάμ και Άχραρ αλ-Σαμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αρνητική ψήφο των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ουκρανίας αρνήθηκε πρόσφατα να χαρακτηρίσει ως τρομοκρατικές τις δύο τελευταίες τρομο-τζιχαντιστικές οργανώσεις, οι οποίες μέχρι τώρα ευθύνονται για τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και αθώων ανθρώπων, μουσουλμάνων και χριστιανών, σε όλη την Συρία.

Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο κάθε αναγνώστης μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ