2016-05-24 21:44:41
Φωτογραφία για Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Σύρο
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετέβη στη Σύρο προκειμένου να υπογράψει σύμφωνο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Λοχαγού Απόστολου Ζαφείρη και του Πεδίου Βολής Βάρης. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των εργαζομένων των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Με τον κ. Δήμαρχο της Σύρου και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συναντηθήκαμε σήμερα εδώ και υπογράψαμε προσύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης για τη συνεργασία των δύο φορέων. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία, μία πρωτοποριακή και πιλοτική συμφωνία, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα συνεργασίας και με άλλους Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τρεις περιοχές στο Δήμο Σύρου, το Στρατόπεδο, το Πεδίο Βολής Βάρης και τη Ναυτική Βάση.


Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για όλους μας. Είναι η ημέρα όπου στο Eurogroup η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων και ρυθμίζει το θέμα του χρέους. Μπαίνουμε στην εποχή της ανάπτυξης.

Επιλέξαμε με τον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα να είμαστε σήμερα εδώ και να κάνουμε αυτή την πρώτη κίνηση που θα δώσει τη δυνατότητα στη Σύρο να αναδιοργανώσει με ένα business plan όλη τη λειτουργία της Ερμούπολης, να αναπτύξουμε τις τουριστικές δομές, να εξετάσουμε από κοινού με τους φορείς - με πρώτο και συντονιστή τον Δήμο - τις προτάσεις που υπάρχουν για επενδύσεις.

Παράλληλα, θέλω να σας πω ότι συναντήθηκα με τους εργαζόμενους στο Ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου. Υπάρχουν σημαντικές προοπτικές όσον αφορά το μέλλον του Νεωρίου. Συμφωνήσαμε ότι μέχρι να εξελιχθεί η διαδικασία της πώλησης των Ναυπηγείων Σύρου θα συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και με τους εργαζόμενους για να βρούμε δυνατότητες μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε τα Ναυπηγεία, με κάποιες εργασίες που μπορεί να δώσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Πιστεύω ότι οι ειδήσεις που θα έχετε από εδώ και πέρα στη διάθεσή σας, θα είναι ειδήσεις ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και αλλαγής του σκηνικού που ζήσαμε πέντε ολόκληρα χρόνια όλοι μας, τοπική αυτοδιοίκηση, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ελληνικός λαός».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ