2016-05-24 21:54:12
Φωτογραφία για Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και προσφορά φαρμάκων στους πρόσφυγες της Ριτσώνας
Την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Υπεύθυνο του Ιδιαιτέρου Γραφείου του και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Χωρίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές.

Όλοι οι μαθητές, με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου, καθώς και λέξεις και φράσεις από Αυτήν.


Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριο Ντόβα και όλους τους διδασκάλους, όπως και την Νηπιαγωγό κ. Ηλιάνα Καράδοντα, για την πρόσκληση που του απηύθυναν, αλλά και την αγαστή συνεργασία με τον καλό Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Φώτιο Πάσχο, και ευρύτερα με την Τοπική Εκκλησία, ενώ τους συνεχάρη και για το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά και η ευχαριστία του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση σχέση τους με τα κείμενα της Εκκλησίας και την στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και οι συνοδοί του Κληρικοί αναμνηστικές ευλογίες, εκ μέρους του.

Μετά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Σχολείο, όπου η διεύθυνση παρέθεσε πρωινό κέρασμα σε όλους.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΡΙΤΣΩΝΑΣ

Με την πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την αγαστή συνεργασία των Προέδρων του ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Κωνσταντίνου Βράκα και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Ευστρατίου Καρλατήρα, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος συνέχισε την προσφορά φαρμάκων προς τους πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενείας της Ριτσώνας, μέσω του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Ιερά Μητρόπολις πληροφορεί ότι, αμέσως μετά τις Εορτές του Πάσχα, στα πλαίσια αυτής της συμπαραστάσεως στους πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε η τρίτη αποστολή, από την αποθήκη του Κοινωνικού Φαρμακείου και Ιατρείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί τους χριστιανούς και γι' αυτή την προσφορά τους, ενώ παράλληλα συγχαίρει και όλους τους Φορείς και τους Εθελοντές, οι οποίοι διακονούν τις ανάγκες των ταλαιπωρημένων προσφύγων.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ