2016-05-25 09:06:48
Φωτογραφία για Άγριο ξύλο σε συγκέντρωση του Τραμπ. Ξεσηκώθηκε ο κόσμος και τον έβριζε [photos]
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ "ξυπνά" πάθη. Μόνο που για μια ακόμη φορά η παρουσία του προκάλεσε σοβαρά επεισόδια και αυξάνει την ανησυχία ακόμη και στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων για το ενδεχόμενο να είναι τελικά ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογών των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Αυτή τη φορά ήταν το Αλαμπουκέρκι του Νέου Μεξικό που μετατράπηκε σε πεδίο μάχη. Διαδηλωτές που αντιτίθενται στις θέσεις του εκκεντρικού εκατομμυριούχου, κυρίως όσον αφορά στο θέμα της μετανάστευσης, συγκεντρώθηκαν έξω από συνεδριακό κέντρο της πόλης όπου μιλούσε ο Τραμπ και τη περιοχή δεν άργησε να γίνει πεδίο μάχης ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές, έσπασαν τζάμια και μια πόρτα του συνεδριακού κέντρου, πέταξαν πέτρες και χρειάστηκε η επέμβαση ακόμη και έφιππων αστυνομικών. Η κατάσταση ήταν χαοτική, περιγράφει το CNN, με την αστυνομία να απομακρύνει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το συνεδριακό κέντρο, στους γύρο δρόμους.


«Άντε γαμ... Τραμπ» φώναζαν οι διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους πήδηξαν πάνω σε περιπολικά, την ώρα που αστυνομικοί τους απομάκρυναν από το σημείο. Ο Τραμπ δεν ήταν στο συνεδριακό κέντρο την ώρα των επεισοδίων, σύμφωνα με το CNN. Η αστυνομία της πόλης διέψευσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως υπήρξαν πυροβολισμοί. Επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια αλλά υποστήριξε πως δεν έγινε ούτε χρήση χημικών ούτε και συλλήψεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν και μέσα στο συνεδριακό κέντρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ. Τουλάχιστον τρία άτομα επιτέθηκαν φραστικά στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και η αστυνομία τους έβγαλε με τη βία έξω, συλλαμβάνοντάς τους.

Μια ομάδα 12 διαδηλωτών που κατάφερε να μπει στο χώρο της συγκέντρωσης του Τραμπ σήκωσε πανό. «Χωρίς χαρτιά, χωρίς δισταγμούς» έγραφε το ένα (σαφής αναφορά στις θέσεις του Τραμπ για τους μετανάστες), «Αρκετά ακούσαμε» έγγραφο το δεύτερο ενώ ένα τρίτο κατηγορούσε τον Τραμπ πως είναι φασιστής.

Γυναίκα που εμφανίστηκε στις εξέδρες πίσω από τον Τραμπ φορώντας από τη μέση και πάνω μόνο το σουτιέν της άρχισε να πετάει ψεύτικα λεφτά με αποτέλεσμα η αστυνομία και η ασφάλεια να την απομακρύνουν.

Φωτογραφίες: Reuters
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ