2016-05-25 10:11:18
Φωτογραφία για Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΚΑΙ Ο... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάνει στο gazzetta.gr τον απολογισμό της πρώτης του χρονιάς στο εξωτερικό, κρατάει ως ενθύμιο ζωής τις εκδηλώσεις αγάπης των Ρώσων φιλάθλων προς το πρόσωπό του και επιλέγει να μην μιλήσει περί αποχαιρετισμού.

Αναλυτικά Η γλώσσα του σώματός του και η επιθυμία να ολοκληρώσει τη σεζόν με μία νίκη και την 3η θέση στην Ευρώπη, ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής στη διάρκεια του μικρού τελικού της Euroleague, ανάμεσα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και την Λαμποράλ Κούτσα. Το τελικό 85-75 υπέρ της ομάδας του, «σφράγισε» την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου από τον ρωσικό Νότο και μετά το τέλος του αγώνα, ο 50χρονος Έλληνας τεχνικός είχε κάθε λόγο να νιώθει χαρούμενος για το επιτυχημένο τελείωμα της παρθενικής του χρονιάς στον πάγκο μίας ξένης ομάδας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που μετά από μία ακόμη εξαιρετική παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (ένα τρόπαιο και μία 3η θέση σε τρεις συμμετοχές), είναι δικαίως ένας από τους πιο περιζήτητους προπονητές στην Ευρώπη
. Ο πρώην head-coach της Ολίμπιας Λάρισας, του Αμαρουσίου, του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε στον έναν χρόνο που δούλεψε στη Ρωσία, αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του «γέννησε» η αγάπη που εισέπραξε από τους φιλάθλους της Λοκομοτίβ και απέφυγε προσεκτικά να μιλήσει για το μέλλον του.

Τώρα που πλέον η αυλαία της σεζόν έχει πέσει, νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να δουλέψεις εκτός Ελλάδας;

To εξωτερικό ήταν μονόδρομος, δεν βρέθηκα σε κάποιο σταυροδρόμι μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Ακολούθησα αυτόν τον δρόμο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή! Από την άλλη πλευρά, το να δουλέψω μακριά από την πατρίδα μου ήταν και ένας στόχος που είχα βάλει για την καριέρα μου και ήθελα κάποια στιγμή να συμβεί. Νομίζω κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που ασχολείται με κάποιο άθλημα και πάει στο εξωτερικό, συνήθως μετά – για κάποιο λόγο – δεν θέλει να γυρίσει. Παρ’ ότι το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε εκπληκτικό επίπεδο!

Ίσως γιατί είχε πιο πρόσφατες τις άσχημες στιγμές που βίωσες;

«Δεν έχει να κάνει μόνο μ’ αυτό και δεν θέλω να μείνω σ’ αυτές, γιατί βίωσα και πολύ καλές! Ο καθένας θα ζοριζόταν μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, αλλά πραγματικά για τον Ολυμπιακό νιώθω μόνο χαρά, γιατί μαζί κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα και το διηπειρωτικό και παίξαμε όμορφο μπάσκετ, παρ’ ότι – για πολλούς και διαφόρους λόγους – δεν καταφέραμε στην Ελλάδα. Από ‘κει και πέρα, έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον μου και πήγα σε μία ομάδα που δεν ήταν της πρώτης γραμμής στην Ευρώπη, γιατί αυτή την πρόταση είχα και προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για έναν σύλλογο που μου εκτίμησε και με εμπιστεύθηκε.»

Πόσο μεγάλο παράσημο θεωρείς εσύ για τον εαυτό σου, την εφετινή επιτυχημένη θητεία σου στην Λοκομοτίβ;

«Δεν τη βλέπω ως παράσημο! Καθετί που συμβαίνει στη ζωή σου, είτε θετικό, είτε αρνητικό, είναι μία ακόμη εμπειρία. Έτσι το βλέπω... Είδα ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ και μία καινούρια δεξαμενή παικτών, που μπορεί να με βοηθήσει στο μέλλον, επισκέφτηκα χώρες που δύσκολα θα επισκεπτόμουν σε άλλη περίπτωση, εισέπραξα διαφορετικές κουλτούρες και το πιο σημαντικό για μένα, ήταν ότι με εκτίμησαν πάρα πολύ οι φίλαθλοι! Οι εκδηλώσεις τους προς το πρόσωπό μου ήταν πρωτοφανείς, με βοήθησαν να αφήσω πίσω μου πράγματα που έγιναν στο παρελθόν και πραγματικά νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτή την εκτίμηση. Ήταν κάτι που δεν περίμενα.»

Η επιτυχία υπό δύσκολες και δυσχερείς συνθήκες, από πολλές απόψεις, σου προσδίδει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την επόμενη σελίδα της καριέρας σου;

«Όχι, δεν έχει καμία σχέση αυτό. Τώρα μου δίνει χαρά και με γεμίζει με ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα γιατί τελειώσαμε τη χρονιά με ένα χαμόγελο... Αλλά ακόμη κι αν χάναμε στον μικρό τελικό, νομίζω ότι αν κάτσουμε και σκεφτούμε ποιες ομάδες δεν ήρθαν στο Βερολίνο αλλά και στην ιστορία της διοργάνωσης, πόσοι σύλλογοι σαν την Λοκομοτίβ έχουν προκριθεί σε Final 4, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι.»

Κατά τη διάρκεια του μικρού τελικού, πάντως, σε είδαμε «στην τσίτα» που λέμε και στην καθομιλουμένη και φαινόταν ότι θέλατε πάση θυσία τη νίκη...

«Ήταν ολοφάνερο ότι θέλαμε να κερδίσουμε, παρ’ ότι δεν είχαμε τον Ράντολφ και παρ΄ότι είμαστε στενοχωρημένοι από την εικόνα της μη δράσης στον ημιτελικό. Θέλαμε να τελειώσουμε με μία θετική νότα...»

Στο συμβόλαιό σου, υπάρχει option για μονομερή ανανέωση από την πλευρά της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, οι εικόνες που εισπράξαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στην «Mercedes-Benz Arena», μετά τον μικρό τελικό, παρέπεμπαν περισσότερο σε κλίμα αποχαιρετισμού...

Χαιρετηθήκαμε για τη χρονιά που τελείωσε! Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό... Στην πρώτη ευκαιρία, θα συζητήσουμε με τους ανθρώπους της διοίκησης, με τους οποίους είχα εξαιρετική συνεργασία όλη τη χρονιά, οπότε ακόμη δεν μπορώ να ξέρω και να σχολιάσω κάτι επ’ αυτού...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ