2016-05-26 12:44:30
Φωτογραφία για ΣΟΚ! Αγοράκι έχει κεφάλι που ζυγίζει 9 κιλά - Τι θα κάνουν οι δικοί του; [photo]
Όταν ο Emon γεννήθηκε, το κεφάλι του ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από το φυσιολογικό αλλά αυτό δεν μπορούσε να κάνει τους γονείς του να φανταστούν ότι σήμερα θα αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Αλλά μέσα σε δύο χρόνια, το κεφάλι του Emon έχει πρηστεί τόσο πολύ ώστε σήμερα ζυγίζει 9 κιλά όσο δηλαδή ένα παιδί περίπου 1 έτους. Είναι πλέον τρεις φορές πάνω από κανονικό μέγεθος λόγω μιας πάθησης αλλά η οικογένειά του δεν έχει τα χρήματα για τη θεραπεία του. Πλέον το δύο ετών αγοράκι δεν είναι σε θέση να μιλήσει, να περπατήσει ή να μετακινήσει το σώμα του μόνο του αλλά οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι θα μπορούσε να γίνει εγχείρηση στο εξωτερικό για να τον βοηθήσει.

Ο Emon έχει διαγνωστεί με υδροκεφαλία, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης υγρού στον εγκέφαλο. Κατά συνέπεια, το πλεονάζον υγρό ασκεί πίεση στον εγκέφαλο και μπορεί να το βλάψει ή να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.


Όπως αναφέρει η βρετανική Sun που δημοσιεύει την ιστορία του παιδιού, υπάρχουν τρεις τύποι υδροκεφαλίας: μία που εντοπίζεται κατά τη γέννηση, μία που αναπτύσσεται μετά τη γέννηση και μία άλλη που αναπτύσσεται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτή η οικογένεια από το Μπαγκλαντές αποκάλυψε ότι είναι πολύ φτωχή για να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να γίνει η σωστή θεραπεία για να αποκατασταθεί όσο γίνεται το πρόβλημα του παιδιού τους. Φοβούνται ότι το μέλλον του Emon θα είναι «απελπιστικό» και δημοσιεύουν την ιστορία του ώστε να μπορέσουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να εγχειρηθεί το παιδί τους.

Περίπου 1 στα 2.000 μωρά γεννιούνται με αυτή την κατάσταση και οι γιατροί χρησιμοποιούν πλέον πρωτοποριακές μεθόδους για την αντιμετώπισή του. Πλέον, οι γονείς του ελπίζουν να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ