2016-05-27 13:49:19
Φωτογραφία για Φωτοβολταϊκά: το Google Project Sunroof επεκτείνεται σε 43 εκατ. στέγες
Πέρυσι, ο τεχνολογικός κολοσσός Google παρουσίασε το Project Sunroof, μια υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιοκτήτες κατοικιών να αξιολογήσουν κατά πόσο τους συμφέρει να εγκαταστήσουν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη τους.

Η ίδια υπηρεσία τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με προμηθευτές και εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων. Σε πρώτη φάση η υπηρεσία διατέθηκε σε τρεις πόλεις, αλλά από τον προηγούμενο μήνα λειτουργεί σε 42 αμερικανικές Πολιτείες καλύπτοντας δυνητικά 43 εκατομμύρια στέγες.

Το Project Sunroof λειτουργεί συνδυαστικά με την υπηρεσία Google Earth, καθώς χρησιμοποιεί τις αεροφωτογραφίες που κατέχει ήδη η Google.

Μέσω της υπηρεσίας, ο ιδιοκτήτης μιας κατοικίας μπορεί να υπολογίσει πόσα χρήματα που θα ξόδευε στους λογαριασμούς ρεύματος θα εξοικονομήσει μέσω μιας 20ετούς χρηματοδοτικής μίσθωσης για την απόκτηση φωτοβολταϊκού στη στέγη με βάση παράγοντες όπως οι τοπικές καιρικές συνθήκες, ο προσανατολισμός της στέγης και η σκίαση. Εισάγοντας στοιχεία σχετικά τους λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνουν οι χρήστες αποκτούν ακόμα ακριβέστερες εκτιμήσεις.


Σε αυτή τη φάση η Google προσπαθεί να καταστήσει την υπηρεσία της γνωστή στο πλατύ διαδικτυακό κοινό.

Από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες φωτοβολταϊκών πληρώνουν τη Google για να αποκτήσουν μια θέση στην πλατφόρμα της.

Σε επόμενη φάση το Project Sunroof θα διατεθεί και στις υπόλοιπες Πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Χαβάη, η Αλάσκα, το Άινταχο, το Τέξας, η Νότια Ντακότα, το Τενεσσύ, το Μισισίπι και το Ρόουντ Άιλαντ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ