2016-05-27 16:07:10
Φωτογραφία για Παρασκευή 27 Μαΐου έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2016  … η Γιορτή του Περιβάλλοντος στις Αχαρνές
Η Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών το την Παρασκευή 27 Μαϊου ανοίγει και επίσημα τις πύλες της! Σκοπός της Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών είναι η ανάδειξη των ανθοπαραγωγών και η ενίσχυση της ανθοκαλλιέργειας. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, σ’ ένα χώρο που επιλέχθηκε γιατί προσφέρει ένα όμορφο φυσικό τοπίο, και ταυτόχρονα έχει δυναμική να φιλοξενήσει 100 εκθέτες – περίπτερα.

Στον χώρο της Ανθοκομικής έκθεσης έχουν προγραμματιστεί παράλληλες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σαββάτο 28 Μαΐου στις 20:00!

……………………………..

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ανθοκομικής Έκθεσης 2016

Θέατρο Πλατείας Αριστοτέλους - Θρακομακεδόνες

Παρασκευή 27 Μαΐου:

ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ

Η Ανθοκομική Έκθεσης θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 22:00


Σαββάτο 28 Μαΐου:

20:00: Εγκαίνια Ανθοκομικής Έκθεσης Αχαρνών

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρας με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αχαρνών

21:00:  Συναυλία από την ορχήστρα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών

Κυριακή 29 Μαΐου:

"Παρέλαση προπολεμικών αυτοκινήτων στην Ανθοκομική Αχαρνών"

Βόλτα με προπολεμικά ιστορικά αυτοκίνητα σε συνεργασία του Συνδέσμου Βετεράνων Οδηγών Αγώνων (Σ.Β.Ο.Α.) και της ΦΙΛ.ΠΑ.

11:00: Εκκίνηση: Κεντρική Πλατεία Αχαρνών

12:00: Τερματισμός: Πλατεία Θρακομακεδόνων – Ανθοκομική Έκθεση

20:00: «Δυο φιλιά για την Αμέλια»: Η Συγγραφέας Ρένα Ρώσση – Ζαϊρη, το βιβλίο της οποίας «Δίδυμα Φεγγάρια» έχει γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα σίριαλ, θα παρουσιάσει το νέο της μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

21:00: Η Έλενα Ράπτη Συντονίστρια της Καμπάνιας «1 ΣΤΑ 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης. θα παρουσιάσει την καμπάνια για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης καθώς και το κινούμενο σχέδιο «Το μυστικό της μικρής Νίκης»

Δευτέρα 30 Μαΐου:

20:00: «Το σύμπαν μας μιλάει» από την Αναστασία Καφετζή - Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και Επικοινωνίας. Κάνε την ζωή σου καλύτερη με απλούς καθημερινούς τρόπους ακολουθώντας τις συμβουλές ενός ειδικού.

21:00: «Ο Καραγκιόζης στο Πανηγύρι της Ανθοκομικής». Το Θέατρο Σκιών «Αθανασίου» ανεβάζει μία σπαρταριστή παράσταση  για μικρούς και μεγάλους!

Τρίτη 31 Μαΐου:

20:00: «Ιπτάμενα κορίτσια»: Ακροβατική χορογραφία  από την Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων. Υπεύθυνη Προπονήτρια: Ολυμπία Δραγούνη

20:30: «Αν όλα τα παιδιά της Γης»: Μουσικοκινητική παράσταση από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Θρακομακεδόνων

21:00: Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός τιμά τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών.

Τετάρτη 1 Ιουνίου:

18:30: Παιδικό Εργαστήρι κατασκευής λουλουδιών από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Παιδική Περίπτωση»

20:00: «Παραμύθια σαν λουλούδια… σαν παιχνίδια… σαν τραγούδια!»

Οι Παιδικοί Σταθμοί «Παιχνιδούπολη» και «Αερόστατο» και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «Παιδική Περίπτωση» και «Φωτόδεντρο» φέρνουν στην Ανθοκομική Αχαρνών την… «Παραμυθού» Σάσα Βούλγαρη!

Πέμπτη 2 Ιουνίου:

20:00: Παιδική Θεατρική Παράσταση: «Οι φύλακες της φύσης - Η Χώρα της Γνώσης » Θεατρική μεταφορά του best seller διδακτικού οικολογικού παραμυθιού του συγγραφέα Δρ. Αντώνη Γάκη

Παρασκευή 3 Ιουνίου:

19:00: Το πρωτότυπο παιχνίδι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Οι Πλανητοφύλακες"

20:30: Θεατρική Παράσταση «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας»

Διασκευή – Σκηνοθεσία Τζόυς Ευείδη, από την Παιδική Σκηνή του Χρήστου Τριπόδη

Σαββάτο 4 Ιουνίου:

17:00 – 20:00: Street Handball παρέα με  Διεθνείς αθλητές και αθλήτριες για παιδιά από 6 έως 16 ετών στους δρόμους της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειρασφαιρίσεως Ελλάδος

18:00-20:00: «Εργαστήριο Τεχνικών Διαμόρφωσης Μπονσάι» από την Ελληνική Λέσχη BONSAI

20:00: Ομιλία «Η χλωρίδα της Πάρνηθας» Δρ. Ειρήνη Απλαδά - Βιολόγος

21:00: «Ελληνική κοινωνία καμία σχέση με τις άλλες…» Μουσικοχορευτική παράσταση από την θεατρική ομάδα «Παρολίγον Αυτόχειρες»

Κυριακή 5 Ιουνίου:

09:00 – 13:30: Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

10:00:  "Ποδηλατάδα στους Θρακομακεδόνες"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πάνω σε δυο ρόδες κάνουμε βόλτα τον γύρο των Θρακομακεδόνων.

Εκκίνηση: Πλατεία Θρακομακεδόνων – Ανθοκομική Έκθεση.

18:30 – 21:00: Ο Διεθνής παίκτης και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Γιάννης Καλαμπόκης θα παίξει με τους Διεθνείς συμπαίκτες του από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό το πρώτο «3 on 3» στην Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών παρέα με τους ΑΧΑΡΝΗΣ, Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών και Αναγέννηση Θρακομακεδόνων! Ελάτε να απολαύσετε μία εντυπωσιακή επίδειξη από τα αστέρια του παρκέ και στο τέλος να φωτογραφηθείτε μαζί τους!

21:15:  Συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

• Στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί το Περίπτερο του Δήμου Αχαρνών με θέμα "Περιβάλλον και Ανακύκλωση", όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για θέματα Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια

• Παράλληλα καθημερινά θα λειτουργεί από τις 18:00 έως τις 22:00 στην Ανθοκομική και Έκθεση Βιβλίου με την συνδρομή του Βιβλιοπωλείου «Βιβλίανθος» με σκοπό την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ