2016-05-28 23:25:09
Φωτογραφία για Τo γνωρίζετε; Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε στην αριστερή μας πλευρά
Στριφογυρίζετε στο κρεβάτι και δε ξέρετε ποια πλευρά είναι καλύτερη για να κοιμηθείτε; Οι ειδικοί προτείνουν να κοιμηθείτε στο πλάι, και σε μια συγκεκριμένη πλευρά Ο Δρ. John Douillard στρέφεται στην Αγιουρβέδα, μια εναλλακτική μορφή ιατρικής που προέρχεται από την Ινδία, για να εξηγήσει πως ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκουραστεί επαρκώς ο οργανισμός σας. Διαβάστε μερικούς λόγους που η αριστερή πλευρά είναι η καλύτερη γι” αυτό το σκοπό.

1. Σπονδυλική στήλη και αναπνοή

Ο ύπνος στο πλάι είναι η λιγότερο επώδυνη στάση για την σπονδυλική στήλη. Ο ύπνος στη πλάτη ασκεί πίεση στη πλάτη και τη λεκάνη και αφήνει τη μέση εκτεθειμένη σε μια επικίνδυνη στάση, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ομοίως, ο ύπνος μπρούμυτα επιβαρύνει τη μέση και τον αυχένα. Επιπλέον, ο ύπνος στο πλάι είναι η καλύτερη επιλογή για τη ροή του αέρα στους πνεύμονες.


2. Πέψη

Ο Δρ. Douillard προτείνει να κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά, εξαιτίας της δομής του πεπτικού συστήματος και η πέψη θα γίνει πιο γρήγορα. Σε αυτή τη στάση, οι επεξεργασμένες τροφές κινούνται πιο ομαλά και γρήγορα από το λεπτό προς το παχύ έντερο. Προτείνει επίσης να ξαπλώνουμε για 10 λεπτά στην αριστερή πλευρά μετά το φαγητό για την καλύτερη πέψη.

3. Λεμφική Παροχέτευση

Η πλειοψηφία του λεμφικού συστήματος υπάρχει στην αριστερή πλευρά του σώματος, εξηγεί ο Δρ.Douillard, και όταν συμβαίνει λεμφική συμφόρηση, συχνά είναι στην αριστερή πλευρά. Έτσι όταν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά, επιτρέπουμε στη βαρύτητα να μειώσει κάποια πίεση από τις λέμφους της καρδιάς και της σπλήνας, που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του σώματος.

Δοκιμάστε και εσείς να κοιμηθείτε στην αριστερή πλευρά και μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ