2016-05-29 07:49:19
Φωτογραφία για Βραζιλία: Ταυτοποιήθηκαν 4 από τους 30 βιαστές της 16χρονης
Κοντά στις συλλήψεις ορισμένων από όσους πήραν μέρος στον ομαδικό βιασμό της 16χρονης Βραζιλιάνας, βρίσκονται οι αστυνομικοί του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το κορίτσι βιάστηκε, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών σε μια φαβέλα στο δυτικό τμήμα του Ρίο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της οικογένειάς της στον Τύπο, ο βιασμός της ήταν ένα έγκλημα εκδίκησης από έναν πρώην της σύντροφο.

Οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει τέσσερις από τους 33 δράστες του ομαδικού βιασμού. Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή που δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη της θηριωδίας, έχουν καλέσει εκατοντάδες πολίτες δίνοντας πληροφορίες για τους δράστες.

Το μήνυμα της 16χρονης

Σε μήνυμα που δημοσίευσε το κορίτσι στο Facebook, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη που έλαβε από τις αρχές και τους πολίτες και έστειλε μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης: «Ολοι πρέπει να σκεφτούν ότι ίσως κάποια μέρα μπορεί να πάθουν το ίδιο. Ο βιασμός δεν καταστρέφει το σώμα αλλά την ψυχή, διότι αυτοί οι άγριοι άνθρωποι δεν τιμωρούνται. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας».


Η κοπέλα, η οποία έχει υποστεί σοκ, παραμένει υπό νοσηλεία καθώς υποβάλλεται προληπτικά σε θεραπείες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να νοσήσει από AIDS ή ηπατίτιδα C.

Η γιαγιά της 16χριονης δήλωσε στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ότι ξέσπασε σε κλάματα όταν της έδειξαν το βίντεο του βιασμού που οι δράστες ανέβασαν στο διαδίκτυο. «Το είδα και ντράπηκα.Οταν ακούσαμε τι έγινε δεν πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Ηταν ένα μαρτύριο.». Αναφερόμενη στην εγγονή της, η γυναίκα πρόσθεσε: «Δεν είναι καλά. Είναι πολύ μπερδεμένη. Ηταν πολύ σοβαρό αυτό που της συνέβη.

Κοινωνικές ομάδες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες στη Βραζιλία, όπου – όπως εκτιμάται - οι βιασμοί ενδεχομένως να φτάνουν και το μισό εκατομμύριο κάθε χρόνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ