2016-05-29 22:17:07
Φωτογραφία για Νίκος Μαστοράκης: Η bitch Κίνσκι, το κάθαρμα Άντονι Κουήν, o Κάρπεντερ και ο Έρικ Κλάπτον! [video]
Για τις ταινίες του και την καριέρα του στο Χόλιγουντ μίλησε ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Ήταν πολύ πιο εύκολο παλιότερα να κάνεις μια ταινία καθώς οι ανεξάρτητες παραγωγές εύρισκαν εύκολη χρηματοδότηση, λόγω της μεγάλης ζήτησης στην αγορά του βίντεο και έτσι έγιναν και οι δικές μου 22 ταινίες, είπε ο κ. Μαστοράκης.

Σχετικά με την απαγορευμένη, σοκαριστική ταινία του «Island of Death» είπε πως στην Αγγλία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με τις κομμένες σκηνές μόλις πριν δυο χρόνια και ενώ είχε ήδη χαρακτηριστεί video nasty. Η ενέργεια της λογοκρισίας να την απαγορεύσει και να την ονομάσει nasty έκανε το Island of Death μια καλτ ταινία με φανατικούς θαυμαστές. Στην ταινία The Greek Tycoon, που πραγματεύεται τη ζωή του Ωνάση, ο κ. Μαστοράκης μίλησε για την συνεργασία του με τον Anthony Quinnχαρακτηρίζοντας τον ως άνθρωπο με δύο χαρακτήρες, Άλλοτε ήταν ο γλυκύτερος άνθρωπος του κόσμου και άλλοτε ένα κάθαρμα και μισό! Όσον αφορά την ταινία Bloodtide έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασία του με τους σπουδαίους ηθοποιούς  James Earl Jones, José Ferrer και Lila Kedrova
. Ο Νίκος Μαστοράκης αναφέρθηκε και στο γεγονός πως μάλλον η πρωταγωνίστρια της ταινίας του The Next One, Adrienne Barbeau έδωσε το σενάριο της ταινίας στον τότε σύζυγό της John Carpenter,από το οποίο εμπνεύστηκε την μεγάλη του επιτυχία Starman.

Παράλληλα, ο γνωστός σκηνοθέτης δεν θέλησε να αναφερθεί στο Brian Thompson, ο οποίος πρωτανίστησε σε τρεις ταινίες του και είναι πρώην σύζυγος της κόρης του. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι αρνητικές αναμνήσεις του Ν. Μαστοράκη από τη συνεργασία του με τις σταρς του Χόλιγουντ Nastassja Kinski και Nicollette Sheridan στην ταινία .com for Murder το 2002. Συγκεκριμένα για την Kinski είπε ότι δεν ήταν καθόλου επαγγελματίας, δεν είχε ενημερώσει την παραγωγή ότι είναι ναρκοληπτική με αποτέλεσμα να προκύψουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στα γυρίσματα.

Η νοοτροπία της ότι πρέπει να κοιμηθεί με το σκηνοθέτη της προκειμένου να τον ελέγχει και γενικότερα η κακή συμπεριφορά της, οδήγησαν το Νίκο Μαστοράκη στην απόφαση να απολύσει την Kinski και να ζητήσει από τους άνδρες τις ασφάλειας να την πετάξουν στην κυριολεξία έξω από το πλατώ! Για την Sheridan o κ. Μαστοράκης είπε πως δεν τη χαρακτηρίζει ούτε μεγαλοψυχία, ούτε εντιμότητα. Εκτός των άλλων ο κ. Μαστοράκης μίλησε και για τη γνωριμία του με τον Eric Clapton στην Ελλάδα και τη συνάντησή τους μετά από πολλά χρόνια σε μια συναυλία στην Αμερική. Τέλος, ο Νίκος Μαστοράκης ανακοίνωσε πως σταδιακά θα κυκλοφορήσουν όλες του οι τανίες σε blu ray υψηλής ευκρίνειας και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα Island of Death, Hired to Kill και Zero Boys.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ