2016-05-30 08:43:45
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Η «λογιστική διευθέτηση» του ΕΚΑΣ δεν πείθει τους θεσμούς

Ανοικτά παρέμειναν τα «μέτωπα» που μας χωρίζουν από την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ και μετά την πολύωρη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης. Επίσης συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Αγκάθι» παραμένει το θέμα του ΕΚΑΣ καθώς η ελληνική πλευρά επιμένει να μη ζητήσει τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους και να λύσει το θέμα με «λογιστική διευθέτηση», ενώ στην πλήρη εφαρμογή των ψηφισθέντων επιμένει όμως η πλευρά των δανειστών. 

Πονοκέφαλος και για τα «κόκκινα» δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου καθώς η εμμονή των θεσμών να πουληθούν και αυτά στα funds δημιουργεί και δημοσιονομικό πρόβλημα καθώς θα καταπέσουν οι εγγυήσεις και θα προκληθεί αύξηση του χρέους, αλλά και της εξυπηρέτησής του.

Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έλεγαν μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, ότι παρά τη χθεσινή ασυμφωνία, στόχος της κυβέρνησης παραμένει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό ώστε τα 7,5 δισ. να έχουν μεταφερθεί στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ