2016-05-30 09:59:30
Φωτογραφία για ΤΡΟΜΟΣ για το φετινό Euro 2016: Σε ποιον αγώνα σχεδιάζει επίθεση το ISIS;
Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία βρήκε στον υπολογιστή του Salah Abdeslam -εγκεφάλου των επιθέσεων του Παρισιού- στοιχεία ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να χτυπήσουν Βρετανούς οπαδούς στην αναμέτρηση Αγγλίας -

Ρωσίας στη Μασαλία στις 11 Ιουνίου.  

 

Περίπου 10.000 Αγγλοι οπαδοί αναμένεται να πλημμυρίσουν το Παλιό Λιμάνι για να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας τους  

 Ο ISIS σχεδίαζε επιθέσεις με βομβιστές αυτοκτονίας, όπλα ακόμα και drones τα οποία θα μετέφεραν χημικά όπλα. Η αστυνομία εκφράζει φόβους ότι οι συνεχιστές του Abdeslam είναι αποφασισμένοι για τις επιθέσεις.  

 Αστυνομικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο εκφράζουν φόβους ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να χτυπήσουν Βρετανούς φιλάθλους ακόμα και μέσα σε μπιραρίες.  


 «Αυτά που μπορεί να συμβούν έξω από τις ζώνες ασφαλείας είναι που με τρομάζουν περισσότερο. Σε μπαρ που οι άνθρωποι θα πίνουν την μπίρα τους χαλαροί και ανυποψίαστοι. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές», είπε επικεφαλής της βρετανικής αστυνομίας.  

 Ο εγκέφαλος των επιθέσεων του Παρισιού, Salah Abdeslam   Στο λάπτοπ του Abdeslam βρέθηκαν φωτογραφίες και χάρτες από το ιστορικό λιμάνι της Μασαλίας εκεί όπου οπαδοί της Αγγλίας σε γιγαντοθόνες που θα στηθούν θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της ομάδας τους στο Euro 2016.   Επίσης βρέθηκαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι οπαδοί θα χτυπηθούν με όπλα τύπου AK47s, με βομβιστές αυτοκτονίας ακόμα και με drones που θα είναι επανδρωμένα με χημικά.  

«Περίπου 10.000 Αγγλοι οπαδοί αναμένεται να πλημμυρίσουν το Παλιό Λιμάνι. Οι περισσότεροι θα παρακολουθούν την πορεία της ομάδας τους από τις μεγάλες οθόνες. Είναι πολύ δύσκολο αστυνομικοί να βρίσκονται μέσα σε κάθε μπαρ και εστιατόριο. Το βάρος έχει δοθεί στα γήπεδα», λέει Γάλλος αξιωματούχος και συνεχίζει: «Το Παλιό Λιμάνι της Μασαλίας είναι στην κορυφή της λίστας των επιθέσεων σύμφωνα με τα στοιχεία που βρέθηκαν στο λάπτοπ του Salah Abdeslam.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ