2016-05-31 13:53:42
Φωτογραφία για Επεισόδια στη συγκέντρωση λιμενεργατών. Λιποθύμησε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ
Λιποθύμησε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους "εμπαίζει"

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν από το το πρωί οι λιμενεργάτες, με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος. Κλειστή είναι η Β. Γεωργίου Α΄ στο ύψος των μεγάλων κεντρικών ξενοδοχείων.

Μάλιστα, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 12:00 έξω από το ξενοδοχείο, στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ. Άνδρες των ΜΑΤ εμπόδισαν την είσοδό τους στο χώρο, ενώ κατέβηκαν και τα ρολά, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα, με τους λιμενεργάτες να εκτοξεύουν μπουκάλια, νερό, καφέδες και άλλα αντικείμενα.

Εξαιτίας της έντασης, λιποθύμησε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος, ενώ οι εργαζόμενοι συνέχισαν να φωνάζουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, ενάντια στο «ξεπούλημα» των ΟΛΠ και ΟΛΘ.


Όπως αναφέρουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, "η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας.

Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Την ίδια ώρα το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, προχωράει σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, με σκοπό να νομιμοποιήσει τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, όπως και την τροποποίηση του καταστατικού".
news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ