2016-05-31 17:29:01
Φωτογραφία για ΓΕΥΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ WAIVER
Φωτο: Αρχείο ΑΜΠΕΗ οργάνωσης της επόμενης ημέρας μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, κυρίως σε ό,τι αφορά τις τράπεζες φαίνεται να ήταν το κύριο μενού στο γεύμα εργασίας των κ.κ. Γιάννη Δραγασάκη, αντιπροέδρο της κυβέρνησης, Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπουργό Οικονομικών, και Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν την επαναφορά από την ΕΚΤ της εξαίρεσης (waiver) για τα ελληνικά ομόλογα, την οποία πιθανώς η ΕΚΤ να αποφασίσει την Πέμπτη και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της κεντρικής Ευρωτράπεζας.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε επίσης και ο οδικός χάρτης για τον περιορισμό και τελικά την άρση των capital controls. Τραπεζίτες είχαν πει την περασμένη εβδομάδα στο Reuters ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε επαναφορά της εξαίρεσης (waiver) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δίνοντας την δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν πρόσβαση στον φθηνό δανεισμό της κεντρικής τράπεζας.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ