2016-05-31 21:41:15
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: 'Εως τα τέλη Ιουνίου κλειστή η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης στο κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης. 

Το κτίριο, από το περασμένο φθινόπωρο και όλους αυτούς τους μήνες παραμένει κλειστό για το αναγνωστικό κοινό, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης οι δανεισμοί βιβλίων μέχρι το διάστημα που ξεκίνησαν οι εργασίες άγγιζαν τους οκτακόσιους ημερησίως.

Οι συνεχείς παρατάσεις που δόθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης οδήγησαν το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Εντάξει", Σωκράτη Δημητριάδη, να ζητήσει στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη συγκρότηση επιτροπής ελέγχου προκειμένου να εξεταστούν οι καθυστερήσεις.

“Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία για φοιτητές και αναγνωστικό κοινό που χρησιμοποιούν το κτίριο της βιβλιοθήκης. Επίσης, υπάρχουν ήδη διαφυγόντα κέρδη για το Δήμο Θεσσαλονίκης, που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, από τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων όπως και από τη μη ενοικίαση χώρου του κτιρίο για εκδηλώσεις”, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Δημητριάδης.

Σημειώνεται πως οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εξελίσσονται παράλληλα με έργα και στο κτίριο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αγγελάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ