2016-05-31 22:17:14
Φωτογραφία για Τουρκία: Επιθυμεί ιδιότητα πλήρους μέλους στο CERN
Πρόσκληση προς την Τουρκία να ενταχθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, τον γνωστό CERN, φέρονται να έχουν απευθύνει εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής, Γενί Σαφάκ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο – σύνδεσμο της Τουρκίας με το CERN, Χακάν Κιζιλτοπράκ, που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Αναντολού» μετά από τεχνολογικό συνέδριο που διεξήχθη χθες, η πλήρης ένταξη της Τουρκίας που σήμερα είναι συνδεδεμένο μέλος, θα ανοίξει νέες πόρτες για τις τουρκικές εταιρίες που εστιάζουν τη δραστηριότητά τους στην υψηλή τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο θα ωφεληθούν οι εταιρίες διαστημικών εφαρμογών, βιοϊατρικής και νανοτεχνολογίας, καθώς να διαπιστώσουν τι λείπει στους εν λόγω ερευνητικούς τομείς. Επίσης, περισσότεροι Τούρκοι θα μπορέσουν να εργαστούν εκεί, ενώ η Τουρκία θα συμμετάσχει στη λήψη αποφάσεων.

Όπως διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, πλήρης συμμετοχή έχει ετήσιο κόστος της τάξης των 40 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Στην Τουρκία, το πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης είναι συντονιστής προγράμματος σε εθνικό – τουρκικό – επίπεδο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ