2016-06-04 00:08:43
Φωτογραφία για Απονομή από τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα των πτυχίων στους αποφοίτους της 68ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΕΘΑ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, απένειμε τα πτυχία στους απόφοιτους σπουδαστές της 68ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), παρουσία των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη και ΓΕΝ Αντιναύαρχου Γεωργίου Γιακουμάκη ΠΝ, καθώς και εκπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων και πολιτικών κομμάτων.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία, να βρίσκομαι μαζί με τη Διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας, στην τελετή αποφοίτησης της 68ης  Εκπαιδευτικής Σειράς.

HΣχολή Εθνικής Άμυνας, είναι γνωστό ότι προσφέρει εξαιρετικό έργο στον τομέα της επιμόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Δημόσιου Τομέα γενικότερα, σε πολυποίκιλα θέματα
. Λειτουργεί αναμφίβολα, ως μοχλός της μετεξέλιξης των Ανώτερων Αξιωματικών, σε σύγχρονους  επιχειρησιακούς ηγήτορες, με διακλαδική συνείδηση και σφαιρική αντίληψη του σύγχρονου γεωπολιτικού περιβάλλοντος. Παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, και ταυτόχρονα τροφοδοτεί τους σπουδαστές, με  υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση, εστιασμένη κυρίως σε ζητήματα διεθνών σχέσεων, γεωστρατηγικής, γεωπολιτικής και γεωοικονομίας, με στόχο την επίγνωση του σύγχρονου περιβάλλοντος άμυνας και ασφάλειας.

Μέσα από μια μακρά και πολύπλευρη εκπαιδευτική  και επαγγελματική εμπειρία, ο καθένας από εσάς, διαθέτει σήμερα τις γνώσεις που θα του επιτρέψουν να διαχειριστεί και να φέρει σε πέρας με επιτυχία, το έργο και την αποστολή, που θα του ανατεθεί.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πιστεύει ακράδαντα ότι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος και το κέντρο βαρύτητας της Πατρίδας μας και είναι εγγυητής της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας. 

Επίσης, ο ρόλος των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών  είναι σημαντικός στη σύσφιξη των σχέσεων των Ελλήνων Αξιωματικών με τους ομολόγους τους των φίλιων και συμμαχικών χωρών, που αποφοιτούν από αυτές.

Έχουμε σήμερα ανάμεσα μας ως απόφοιτους τους Κύπριους αδελφούς μας, καθώς και αξιωματικούς από την Αλβανία και την Βοσνία Ερζεγοβίνη οι οποίοι θέλω να ξέρουν ότι τους θεωρούμε ως μόνιμους πρεσβευτές φιλίας της Ελλάδας στη χώρα τους. Εύχομαι και ελπίζω, ότι οι δεσμοί φιλίας, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης που ανέπτυξαν με τους Έλληνες συμφοιτητές τους, θα συνεχίσουν σε βάθος χρόνου.

Κυρίες και κύριοι,

Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο από προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες, με βασική επιδίωξη της παγκόσμιας κοινότητας την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας, ανάπτυξης και ασφάλειας. Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας αποτελούσε πάντα κυρίαρχο στοιχείο στην αμυντική και εξωτερική της πολιτική.

Σήμερα, η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και οφείλουμε όλοι μας να διασφαλίσουμε την εθνική άμυνα και τη σταθερότητα στην περιοχή. Να διαχειριστούμε τις προκλήσεις με στρατηγική, προοπτική και ψυχραιμία.

Σε αυτή την προσπάθεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαδραμάτιζαν και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Διότι, χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα εγγυώνται την Εξωτερική Ασφάλεια της χώρας, δεν είναι δυνατό να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Αναγνωρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ψυχή της εθνικής μας άμυνας, αποτελεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαι βέβαιος ότι, όλοι σας, οι απόφοιτοι πλέον της Σχολής Εθνικής Αμύνης, εκλαμβάνετε την φοίτησή σας, ως μία εθνική επένδυση την οποία πρέπει να σεβαστείτε και να ανταποδώσετε στην Πατρίδα, η οποία έχει μεγάλες προσδοκίες.

Κλείνοντας, επιθυμώ να σας συγχαρώ και πάλι για την αποφοίτηση σας και να ευχηθώ υγεία και προκοπή, σε εσάς και στις οικογένειες σας».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ