2012-05-15 07:54:23
Φωτογραφία για Ασφαλιστικά μέτρα από τους εργαζόμενους καθαριότητας κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης
Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν περί τους 600 συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για εργαζόμενους στο σύνολό τους στον Τομέα Καθαριότητας με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας που έληξαν στις αρχές του χρόνου και ανανεώθηκαν για άλλους δύο μήνες.

Οι εργαζόμενοι, που έδωσαν δυνατό «παρών» στο δικαστικό μέγαρο, ζητούν τη συνέχιση της απασχόλησής τους, ισχυριζόμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες Τον ισχυρισμό αυτό προέβαλαν, εξάλλου, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων και του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι έκαναν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του εργαζομένων.

Από την πλευρά του, ο νομικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε ότι οι κενές θέσεις στον νευραλγικό τομέα της Καθαριότητας ανέρχονται σε 600. Ωστόσο, όπως σημείωσε, ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει τα κενά διότι δεν εγκρίνονται από την κεντρική Πολιτεία νέες θέσεις συμβασιούχων.


Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Να σημειωθεί δε ότι στις 22 Μαΐου θα συζητηθεί ανάλογη περίπτωση συμβασιούχων του τομέα Καθαριότητας του κεντρικού δήμου.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στους κλάδους του Τύπου Χαρτιού, της Κλωστοϋφαντουργίας- Ιματισμού –Δέρματος, στους κλάδους των τροφίμων και του Γάλακτος να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις 15-16/05/2012, που έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες:

Ομοσπονδία εργαζομένων Τύπου Χάρτου (24ωρη)

Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμό, Δέρμα (24ωρη)

Ομοσπονδία εργαζομένων στα τρόφιμα και στο Γάλα (48ωρη)

Διεκδικώντας :

• Καμία μείωση μισθών

• Καμία αφαίρεση δικαιωμάτων

Με την ενότητά τους, τη συσπείρωση, την οργάνωση, να υπερασπιστούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να δώσουν απάντηση στην εργοδοσία και στο πολιτικό της προσωπικό, που επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ