2012-05-15 08:03:03
Φωτογραφία για Γιατί ο Σαμαράς βάζει στο παιχνίδι τον Καμμένο
Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα τόνισε ο πρόεδρος της Ν. Δ στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να σχηματισθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας. «H προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεχίζεται. Μετά την άρνηση Κουβέλη για σύμπραξη σε μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μια άρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) αλαζονική μπροστά στη κρίσιμη κατάσταση, είπα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει και την πρόταση του κ. Καμμένου από την οποία υπάρχουν κάποια περιθώρια δικής του στήριξης σε μια τέτοια περίπτωση.

Όσο για τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων έχει σημασία και εδώ ποια κόμματα θα στήριζαν μια τέτοια πρωτοβουλία. Και είναι εδραία η πεποίθηση μου ότι πρώτα πρέπει να βρει κανείς πολιτικά πρόσωπα και μετά τεχνοκράτες. Σήμερα θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και θα κληθούν σε αυτή την κοινή συνάντηση και τα αλλά κόμματα. Ο λαός μας έχει δώσει λοιπόν ένα μήνυμα αλλά και σαφέστατη εντολή όλοι μαζί να συνθέσουμε μια νέα κυβέρνηση».


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θέματος» τις τελευταίες ώρες, βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές συζητήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο, την εξεύρεση λύσης. Στο επίκεντρο των επαφών, φαίνεται ότι βρίσκεται, μια προσπάθεια που στόχο έχει να πειστεί ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, να συμμετάσχει σ’ ένα οικουμενικό σχήμα.

Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, κατά την διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, φαίνεται ότι «έπεσε» από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, η ιδέα, της συζήτησης των προτάσεων που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδειξε να υιοθετεί την πρόταση του προέδρου της Ν.Δ., και έτσι αύριο, μία ώρα πριν από την νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα κληθεί στο προεδρικό μέγαρο, ο κ. Καμμένος, προκειμένου να συζητηθούν λεπτομερώς οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο τελευταίος.

Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», έχει ζητήσει το υπουργείο Άμυνας, που όπως φαίνεται υπάρχει διάθεση να του δοθεί από την στιγμή, που θα στηρίξει την συγκρότηση κυβέρνησης. Πέραν, τούτου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάρολος Παπούλιας, σκοπεύει να ανακοινώσει στον Καμμένο, ότι κάνει αποδεκτούς τους τέσσερις από τους επτά όρους που έχει θέσει.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ