2016-06-08 03:14:19
Φωτογραφία για Κατερίνα Σολδάτου: Η Ελληνίδα χορογράφος που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας
Για όσους το επιθυμούν να νιώσουν αυτή την αίσθηση υπάρχει το aerial dance. Πρόκειται για το πάντρεμα της ακροβατικής γυμναστικής με το χορό που έχει σκοπό να φέρει σε απόλυτη αρμονία της ψυχής με το σώμα.

Φανταστείτε αυτή την εικόνα: Φαρδιά ειδικά πανιά που κρέμονται από ψηλά και με τη βοήθεια των οποίων χορεύει κανείς στον αέρα.

Η HuffPost Greece, συνάντησε την δασκάλα Aerial Dance Κατερίνα Σολδάτου στο Ολυμπιακό Κέντρο Κολύμβησης όπου διατηρεί τη σχολή της και μας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες μιας νέας τάσης στη γυμναστική και το χορό που υπόσχεται να αλλάξει το σώμα σας και τη ψυχική σας διάθεση.

Τι είναι ο εναέριος χορός;

Είναι μια απογείωση από την καθημερινότητα, ένας αντισυμβατικός τρόπος έκφρασης και ένα πέρασμα στο όνειρο. Καλείσαι να ισορροπήσεις πάνω από το έδαφος. Να φέρεις σε συνεργασία ψυχή, σώμα, μυαλό.

Γιατί ασχολήθηκες με τον εναέρια χορό;


Από πολύ μικρή ηλικία, στις χορευτικές μου εκδηλώσεις, πάντα ήθελα να ξεγελάσω τη βαρύτητα, που αισθανόσουνα ότι με κρατούσε δέσμια. Τώρα, με τη βοήθεια του εναέριου χορού κατάφερα να νιώσω ελεύθερη και να δημιουργήσω σε περισσότερες διαστάσεις. Αυτό αντιλαμβάνομαι ότι νιώθουν και οι μαθητές μου.

Ποια είναι η πιο περήφανη στιγμή στην καριέρα σου;

Είναι η κάθε στιγμή που οι μαθητές μου καταφέρνουν το επόμενο βήμα και η λαχτάρα των μικρών παιδιών για το επόμενο μάθημα.

Πως βλέπεις το άθλημα μετά από μια δεκαετία;

Φαντάζομαι ότι σε μια δεκαετία θα υπάρχουν και άλλες παρόμοιες σχολές και πολλοί περισσότεροι θα ασχολούνται με τον Εναέριο Χορό και θα τον αντιμετωπίζουν, όπως άλλωστε και σήμερα με την ίδια σοβαρότητα και αγάπη.

Πως βλέπεις την Κατερίνα μετά από μια δεκαετία;

Νομίζω ότι την βλέπω ακριβώς ίδια όπως και σήμερα, δηλαδή κάθε μέρα στον αέρα με τους αγαπημένους μαθητές και τις μαθήτριές μου.

ΤΙ είναι αυτό που σε φοβίζει;

Να χάσω τη φαντασία μου και τον αυθορμητισμό μου, στοιχεία που αποτελούν πηγή έμπνευσης και εξέλιξης για κάθε άνθρωπο.

Πιστεύεις ότι ένας αθλητής έχει άλλες αρετές από όσους δεν αθλούνται. Αν, ναι ποιες είναι αυτές;

Φυσικά οι αθλητές έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες ικανότητες σε ορισμένα πεδία. Αυτό τους βοηθάει πολλές φορές να γίνονται περισσότερο ομαδικοί και συνεργάσιμοι με το περιβάλλον τους. Το γεγονός ότι το σώμα τους είναι δυνατό και υγιές, τους δίνει μια αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας τους να γίνεται πιο φιλικός και ευαίσθητος προς τους άλλους. Συγχρόνως, η ευρωστία του σώματος αντανακλάται και στο μυαλό τους. (Νους υγιής εν σώματι υγιεί).

Ποιο είναι το μότο της ζωής σου;

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Πες μας λίγα λόγια για το τι είναι ο εναέριος χορός;

Είναι μια απογείωση από την καθημερινότητα, ένας αντισυμβατικός τρόπος έκφρασης και ένα πέρασμα στο όνειρο.

Γιατί ασχολήθηκες με τον εναέριο χορό;

Από πολύ μικρή ηλικία, στις χορευτικές μου εκδηλώσεις, πάντα ήθελα να ξεγελάσω τη βαρύτητα, που αισθανόσουνα ότι με κρατούσε δέσμια. Τώρα, με τη βοήθεια του εναέριου χορού κατάφερα να νιώσω ελεύθερη και να δημιουργήσω σε περισσότερες διαστάσεις. Αυτό αντιλαμβάνομαι ότι νιώθουν και οι μαθητές μου.

Ποιο είναι το background που έχει και πόσον καιρό ασχολείσαι με αυτό το είδος χορού;

Είμαι διπλωματούχος της Royal Academy of Dancing, έχω ασχοληθεί με τον κλασικό αθλητισμό και άλλες μορφές άσκησης και εκγύμνασης. Με τον εναέριο χορό ασχολούμαι ήδη αρκετά χρόνια , αλλά πριν τρία χρόνια, όταν άρχισε η συνεργασία μου με το Ολυμπιακό Στάδιο, η προσπάθεια αυτού του εγχειρήματος απέκτησε μια διαφορετική, πιο ουσιαστική μορφή και είναι όπως τον βλέπετε σήμερα. Κάποιοι από τους μαθητές μου εκπαιδεύονται για να διδάξουν κι αυτοί με τη σειρά τους καινούργιους μαθητές με τη φιλοσοφία και τεχνική του Aerial Ever After.

Φαίνεται δύσκολο και επικίνδυνο. Μπορούν να το κάνουν όλοι;

Η δυσκολία εξαρτάται από τον στόχο και πόσο μακριά θέλει να φτάσει ο κάθε μαθητής. Πρακτικά όμως δεν φαίνεται να είναι δύσκολο, αφού οι περισσότεροι μαθητές τα καταφέρνουν. Ο κίνδυνος της πτώσης εκμηδενίζεται όταν τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας, πχ. ειδικά στρώματα ασφαλείας.Όπως συνηθίζω να λέω, η ηλικία, το βάρος, το φύλο κλπ. δεν αποτελούν εμπόδιο. Όλα είναι θέμα θέλησης, υπομονής και επιμονής.

Τι είναι η Ελλάδα για εσένα;

Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Δυστυχώς όμως η τεράστια ιστορική κληρονομιά μας δεν φαίνεται να αρκεί για να μας πείσει για τις δυνατότητες και τη δυναμική του λαού μας. Ως αποτέλεσμα η νοοτροπία των ανθρώπων δεν είναι ομοιόμορφη προκαλώντας ρήγματα που πλήττουν την πρόοδό μας.

Βλέπω ότι είσαι αισιόδοξο άτομο. Τι ετοιμάζεις για τη συνέχεια;

Αυτή τη στιγμή έχω επικεντρωθεί στο εγχείρημα «Ελλάδα έχεις ψυχή» (Greece has Soul) και μαζί με την καλλιτεχνική μου ομάδα ετοιμάζουμε τα επόμενα βήματα με φόντο την Ελλάδα.

Θέλω να τονίσω ότι χωρίς τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν, τα πράγματα θα ήταν, πολύ διαφορετικά. «Η ισχύς εν τη ενώσει». Ευχαριστώ από την καρδιά μου τη συνεργάτιδά μου Μπέτυ Δρογγίτη που με στηρίζει κάθε μέρα το σκηνοθέτη μου Γιώργο Γεωργουλάκη για την μοναδική σκηνοθετική του ματιά το φωτογράφο Χάρη Σφακιανάκη για την προσοχή που δίνει στην εικόνα μου, τον Δημήτρη Κατρανίδη για τον άψογο χειρισμό της κάμερας και τον Αντώνη Κόκκορη που φροντίζει για την ασφάλεια μου.

Επίσης τους ανθρώπους που με στηρίζουν στην σχολή μου στο Ολυμπιακό Στάδιο: Μελίνα Ριζάκου και Κωνσταντίνο Δεμηρτζόγλου και την Αναστασία Σούρσου για την περιποίηση της πριν από κάθε μου εμφάνιση (hairstyling).

Είναι τιμή μου που θα συμμετάσχω στο «5th Kavala Air Sea Show 2016» που θα γίνει στις 24-26 Ιουνίου στην Καβάλα και στο «Festa Del Canale» (οργάνωση Ορφέας) που θα γίνει στις 24 Ιουλίου στην πατρίδα μου τη Λευκάδα.

Ευχαριστούμε τον Χάρη Σφακιανάκη για τη φωτογράφιση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ