2016-06-10 05:39:29
Φωτογραφία για Μην καταργήσετε το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (Παράδειγμα)
Του Ηλία Νατσιούλα

Οικονομικού Συμβούλου της ΠΑΣΕΔ

Τιμωρούνται οι οικογένειες των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ με τέκνα, από την πρόταση της ΠΟΕΣ για κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών.

Η πρόταση της ΠΟΕΣ στη σελίδα 4 στην παράγραφο 2δ προτείνει την κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, το οποίο δίνεται με βάση την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών.

Για να γίνει όσο κατανοητό και να το καταλάβει ο καθένας τι επίπτωση θα έχει αυτό στις οικογένειες των στρατιωτικών που έχουν τέκνα (είτε 1, είτε 2, είτε 3 κλπ) διαβάστε το παρακάτω απλό παράδειγμα που θα το καταλάβει ο καθένας, χωρίς να έχει εξειδικευμένες γνώσεις:

Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών υπολογίζεται,  με βάση την οικογενειακή κατάσταση και διαμορφώνεται ως εξής:

1          Άγαμος                      105,86€

2.         Έγγαμος                   159,61€

3.         Έγγαμος με τέκνα    212,94€

ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: 

Έστω τρία (3) στελέχη βαθμού Λοχαγού, συμμαθητές από τη ΣΣΕ που έχουν καταταγεί στη σχολή το έτος 2002 και υπηρετούν και οι τρείς στο Γραφείο του  ΥΠΕΘΑ.

Έχουν δηλαδή:

Ίδια ημερομηνία εισαγωγήςΊδια χρόνια υπηρεσίας, Ίδια καθήκοντα, Ίδια Μονάδα και περιοχή που υπηρετούν

αλλά έστω ότι:

·         ο (Α) είναι άγαμος

·         ο (Β) είναι παντρεμένος άνευ τέκνων

·         ο (Γ) παντρεμένος και έχει ένα τουλάχιστον παιδί  

Αν δούμε τις απολαβές (μεικτές) τους σήμερα με το ειδικό μισθολόγιο η διαφορά αυτών των 3 Λοχαγών είναι η ακόλουθη:

ü  Ο  (Β) έγγαμος λαμβάνει 54 € παραπάνω από τον (Α) άγαμο.

ü  Ο έγγαμος με 1 τουλάχιστον παιδί (Γ) λαμβάνει 107 € παραπάνω από τον άγαμο (Α) και  53 € παραπάνω από τον έγγαμο χωρίς τέκνα (Β).

Αν θεσπιστεί νέο μισθολόγιο στις ΕΔ, σύμφωνα με την πρόταση της ΠΟΕΣ και στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται το Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών (ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ), το αποτέλεσμα που θα επέλθει στη σύγκριση των νέων αποδοχών αυτών των 3 κατηγόριων, είναι ο στρατιωτικός με τέκνα να πληγεί περισσότερο από όλους!

Αλλά ακόμη και αν είναι θετικό το πρόσημο πάλι ο στρατιωτικός με τέκνα θα έχει το λιγότερο όφελος. Σε σχέση δηλαδή με το προηγούμενο μισθολόγιο ο στρατιωτικός χωρίς οικογένεια θα λάβει μεγαλύτερη αύξηση απ ότι ένας στρατιωτικός που έχει τέκνα!

Θα γίνει δηλαδή ότι έγινε με το πλεόνασμα 500€ που δόθηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά και το οποίο δόθηκε κυρίως σε άγαμους στρατιωτικούς και δεν δόθηκε στις οικογένειες στρατιωτικών με τέκνα, καθώς το Υ.Ο  είχε αφαιρέσει τότε μόνο το επίδομα οικογενειακής παροχής και όχι και το επίδομα εξομάλυνσης που δίνονταν και αυτό με την οικογενειακή κατάσταση.

Ας το δουν καλύτερα όσοι επιθυμούν την κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών. Η πρόταση κατάργησης του επιδόματος διατυπώνεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και έχει δοθεί μεγάλος αγώνας για να μην περάσουν αυτές οι «θέσεις» τις εξουσίας. Μην πέφτουν στην παγίδα σήμερα άθελα τους ή από άγνοια και εξυπηρετούν με αυτό τον τρόπο «θέσεις» τις εξουσίας.

                                  
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ