2012-05-15 09:21:03
Φωτογραφία για Ο Λάκης συγκλόνισε τη Γερμανία
Σ' ένα κατάμεστο θέατρο, 2. 669 θέσεων, στο Mitsubishi Εlectric Halle του Ντίσελντορφ δόθηκε η πρεμιέρα του «Sorry... I'm Greek!» το Σάββατο το βράδυ. «Λοιπόν, αυτά είναι. 148 ευρώ και 50 λεπτά. Πάρτε τα να τελειώνουμε. Γερμανία δεν είναι εδώ; Εδώ δεν είναι που χρωστάμε;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τσολιά Λάκη Λαζόπουλου και το κοινό όρθιο τον χειροκροτούσε ενθουσιασμένο.

Η παράσταση ξεκίνησε 20.15 και τελείωσε στις 12 τα μεσάνυχτα με τον Λάκη Λαζόπουλο και τη Χάρις Αλεξίου στη σκηνή να τραγουδούν το «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ». «Και στην Αλάσκα να είχε την πρεμιέρα του, εγώ θα πήγαινα» είπε ηΧάρις Αλεξίου όταν ανέβηκε στη σκηνή στο τέλος της παράστασης.

Το «Sorry... I'm Greek!» ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό που έδειχνε κάθε στιγμή της παράστασης την αγάπη του στο Λάκη Λαζόπουλο. Γνωστοί ήρωες (χήρα Μήτση, ο αστυνόμος Φευγουλέας, ο Τζίμης), αλλά και νέοι που «έκλεψαν» την παράσταση όπως ο Μπάμπης ο νυχτομπετόν, η γριά που την έδεσαν οι κλέφτες σε μια καρέκλα, ο Αντώνης με τη βάρκα που εγκατέλειψε το σπίτι του και μένει πια μεσοπέλαγα για να μην πληρώνει ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. προκάλεσαν ντελίριο γέλιου.


Τσολιάς: «Δεν μπορώ. Δεν γίνεται να ζω μ' αυτό το άγχος! Πέφτω να κοιμηθώ και βλέπω στον ύπνο μου τον Σόιμπλε! Έχω κανά λόγο να βλέπω τον Σόιμπλε; Δεν μπορώ να ζω με αυτό το άγχος, αν θα μου τα πάρουν αύριο. Πάρτε τα από σήμερα να τελειώνουμε. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Ας τα ξοφλήσουμε μια ώρα αρχύτερα. Αν και με αυτά που χρωστάμε, ούτε στη Δευτέρα παρουσία... Δηλαδή στη Δευτέρα Παρουσία, με το που θα μας δει ο Θεός, θα μας πει, τον Γερμανό τον πλήρωσες; Να ξέρω να σε βάλω μέσα αν είναι. Μη σου πω, ότι θα είναι ο Γερμανός έξω από την πόρτα, με το χέρι έτσι. Τι πάθαμε! Τι πάθαμε! Χρωστάγαμε τόσα; Δεν μας το είπε κανένας. Στα καλά καθούμενα. Φέρτα. Μισό λεπτό ρε παιδιά. Εκεί που καθόμασταν αμέριμνοι, και τα ξύναμε... ότι τα ξύναμε, τα ξύναμε, ψέματα να μη λέμε. Είναι και αυτός ο ήλιος που στο παίρνει το χέρι και στο οδηγεί κατευθείαν στο ξύσιμο. Κεραυνός εν ξυσίματι που λέμε! Βρε μου ξεσκίσανε τη φουστανέλα να μου την πάρουνε. Τη βάλαν κι αυτή στο μνημόνιο οι σωτήρες. Το τι σωτήρες είχαν μαζευτεί στην Ελλάδα! Μας έσωζε ο ένας, μας άρπαζε ο άλλος. Εγώ θα σε σώσω, όχι εγώ θα σε σώσω. Να μη σώσω! Αλλά μετά τις εκλογές, κάθε σωτήρας στον πάγκο του!».

Χήρα Μήτση: Καλέ εδώ έχετε αναμμένα τα φώτα και καίνε; Κλείστε τα. Δεν μου είπατε ότι έχει τέτοια ψυχρούλα στο Ντίσελντορφ και ήρθα μόνο με μία ζακέτα; Εδώ ε; Χειμώνα –καλοκαίρι ένα παλτό που λένε. Δεν το βγάζετε από πάνω σας. Τα καλοριφέρ τον ασταμάτητο. Πω-πω-πω! Κι όπως έχουν πάει τα πετρέλαια. Τι κάνετε; Πώς περνάτε εσείς εδώ; Ελπίζω όχι όπως περνάμε εμείς εκεί. Που έχουν πάρει τη σύνταξη του συγχωρεμένου και την έχουν κάνει φύλλο και φτερό. Πάλι καλά που πέθανε από μόνος του, πριν τον πεθάνουν αυτοί. Στην Ελλάδα πάει ο θάνατος από φυσικά αίτια. Τώρα άλλος πάει από ΔΕΗ, άλλος από ΟΤΕ, άλλος από επικουρικό... Θερίζει το επικουρικό στην Ελλάδα. Ωραίο όμως και το Ντίσελντορφ, τώρα που ερχόμουν από το αεροδρόμιο. Παντού πράσινο. Πράσινο. Η χαρά της αγελάδας....».

Οι επόμενοι σταθμοί της ευρωπαϊκής περιοδείας είναι:

14 Μαΐου Νυρεμβέργη, 16 Μαΐου Μόναχο, 17 Μαΐου Φρανκφούρτη, 19 Μαΐου Στουτγάρδη, 22 Μαΐου Παρίσι, 23 Μαΐου Βρυξέλλες, 26 Μαΐου Ζυρίχη, 27 Μαΐου Στουτγάρδη, 29 Μαΐου Λονδίνο, 1η Ιουνίου Στοκχόλμη.

mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ