2016-06-11 01:42:49
Φωτογραφία για Ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Καβάλας
http://www.902.gr/

Ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Καβάλας κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Καβάλας στεγάζεται σε κτίριο χωρίς μίσθωση το οποίο βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο της πόλης. Στη Μονάδα λειτουργεί Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό Τμήμα και γίνεται Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας. Επίσης λειτουργεί Φυσιοθεραπεία και Οδοντοπροσθετικό Τμήμα. Στο Κέντρο Μαίας και Παιδιού πραγματοποιείται ψυχοπροφύλαξη και προληπτική οδοντιατρική στα παιδιά. Τέλος υπάρχει γραμματεία τηλεφωνικού ραντεβού ώστε να κλείνονται ραντεβού χωρίς χρέωση των ασφαλισμένων.

Για να είναι σε θέση όμως η Μονάδα να προσφέρει ικανοποιητική και δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους, θα πρέπει να στελεχωθεί και με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό.


Όμως εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και αυτή η Μονάδα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις, με αρνητικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Σήμερα χρειάζεται να στελεχωθεί άμεσα με γιατρούς των εξής ειδικοτήτων, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη, του χειρούργου, ορθοπεδικού, παιδιάτρου, δερματολόγου, οφθαλμίατρου, ΩΡΛ. Ενώ είναι αναγκαίο να ενισχυθούν και οι υπάρχουσες. Διαθέτει ένα γενικό γιατρό όταν απαιτούνται τέσσερις, έχει έναν ακτινολόγο του οποίου η σύμβαση λήγει το Σεπτέμβρη, έχει δύο μικροβιολόγους εκ των οποίων η σύμβαση του ενός λήγει το Σεπτέμβρη, από τους δύο καρδιολόγους που υπάρχουν ο ένας είναι και ο υπεύθυνος της Μονάδας, έχει έναν παθολόγο και χρειάζεται τουλάχιστον ακόμα ένας.

Αντίστοιχες ελλείψεις εντοπίζονται και στις υπόλοιπες ειδικότητες που στελεχώνουν τη Μονάδα. Οι 12 νοσηλεύτριες, οι οποίες καλύπτουν τα ιατρεία, παράλληλα εργάζονται και στην υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού, τη γραμματεία, τη διαχείριση και τις επιτροπές καθώς υπάρχει μόνο ένας διοικητικός υπάλληλος.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη στελέχωση της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Καβάλας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με βάση τις διευρυμένες ανάγκες των κατοίκων».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αγώνας δρόμου στη Γλυφάδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αγώνας δρόμου στη Γλυφάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ